0
Ostali sportovi

Zivko Gocic, head coach of Novi Beograd at Serbian cup final four final match between BVK Crvena Zvezda and vk Novi Beograd was played on Milan Gale Muskatirovic sport center on 29.01.2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

VARNICE IZMEĐU VATERPOLO SAVEZA SRBIJE I NOVOG BEOGRADA: Živko Gocić otkrio zašto Jakšić ne igra za reprezentaciju!

Objavljeno: 07.03.23 u 12:54

Objasnio je svoju odluku.

Trener VK Novi Beograd, a nekada proslavljeni srpski vaterpolista Živko Gocić govorio je o tome zašto Nikola Jakšić neće učestvovati u kvalifikacijama na turniru Svetskog kupa. Podsećamo, on se našao u centru pažnje zbog odluke da Jakšić ovog puta ne stavi kapicu Srbije, ali je Gocić sada sve objasnio.

Svetsko prvenstvo početkom jula prošle godine Nikola je završio povređen. Suštinski je bio van bazena sve do 20. septembra, skoro tri meseca, zato što nije bio adekvatno lečen. Kada se priključio timu radio je odvojeno od ekipe, jer nije mogao da koristi loptu. Prvu utakmicu odigrao je 12. oktobra protiv Proletera, potom se posle duela sa Radničkim požalio na bol u ramenu. Ta povreda je upravo uzrokovana kompenzacijom pokreta tim ramenom zbog prethodnih problema sa laktom… Kada se vratio požalio se na veliki umor i rekao je da je nespreman što je savim prirodno. Poštedeli smo ga na par utakmica, a ponovo se povredio na turniru Jadranske lige u Šapcu i to na prvom meču protiv Partizana zbog čega je ponovo 27 dana bio van treninga. A svima nama je na prvom mestu zdravlje igrača, pogotovu reprezentativaca – počeo je Gocić razgovor za Sportski žurnal.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Potom je istakao da niko iz VSS nije pozvao kada se Jakšić drugi put povredio, a da ga sada optužuju da urušava kult reprezentacije.

– U ekipi mamo ukupno 15 reprezentativaca, od čega devetoricu srpskih – sedam stalnih i dvojicu povremenih… Ne mogu da dozvolim da sa klub čiji sam trener, a samim tim i ja, na bilo koji način dovedemo u negativan kontekts kada je u pitanju srpski vaterpolo i naša reprezentatcija. Ne mogu to nikome da dozvolim, pa ni selektoru. Ja sam Živko Gocić i skoro 20 godina sam proveo u selekcijama Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter