0
Evroliga

FOTO: KK Partizan Mozzart Bet @PartizanBC/ Twitter

PREOKRET VIRTUSA NA KRILIMA SRBINA: Teodosić magičnim asistencijama muči Partizan, crno-beli dišu za vratom Italijanima! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 07.03.23 u 21:33

Neizvesna borba u Bolonji!

Posle 20 minuta borbe na utakmici 27. kola Evrolige, između Virtusa i Partizana, rezultat je 47:45 u korist domaćeg sastava.

Partizan je bolje otvorio meč, ali tim iz Bolonje je zaigrao prepoznatljivu odbranu u nastavku i preokrenuo rezultat na svoju stranu. Najzapaženiju ulogu u italijanskom sastavu igra Miloš Teodosić, koji je na šest poena dodao dva skoka i čak osam asistencija.

Odmeravanje snaga italijanskih is srpskih crno-belih počelo je sa dve brze trojke. Najpre je Miloš Teodosić pogodio za domaći sastav u ranoj fazi napada, da bi na isti način uzvratio Kevin Panter na drugoj strani.

Fantastična atmosfera u Bolonji viđena je i uoči susreta, jer su se osim timova na terenu nadmetali i navijači na tribinama.

Srpski tim je došao do prvog vođstva kada je za 3:5 pogodio iskusni Džejms Naneli.

Izjednačenje je doneo Džordan Miki atraktivnim zakucavanjem, ali nastavilo se u brzom ritmu jer je za tri poena pogodio Jam Madar.

Publika je imala priliku da posmatra vrlo dinamičnu utakmicu. U sjajnom šuterskom raspoloženju gosti su startovali duel. Alen Smailagić je ubacio i treći šut za tri poena za Partizan. Nakon manje od četiri minuta igre odvojio se Partizan na 7:13.

Pet vezanih poena Heketa omogućili su domaćinu da priđe na 12:13. Virtus je prepoznatljiv po sjajnoj odbrani tokom čitave sezone.

Nanizali su Italijani nekoliko grešaka, a Partizan je to znao da kazni. U tranziciji su za dva pogađali Naneli i Panter.

Gotovo svi igrači beogradskog tima bili su razigrani od starta meča, dok je Virtus parirao na leđima fantastičnog Miloša Teodosića. Partizan se na minut do kraja prve deonice odlepio na velikih 19:26. Zatražio je Skariolo tajm-aut i njegova ekipa se koliko, toliko konsolidovala.

Prva deonica završena je rezultatom 26:28.

Domaćin je na startu drugog kvartala pogodio trojku i poveo sa minimalnih 29:28.

Seriju domaćeg sastava prekinuo je Dante Eksum. Reprezentativac Australije je pogodio za dva uz prekršaj, da bi kasnije realizovao dodatno slobodno bacanje.

Ritam meča je znatno usporio u odnosu na uvodne minute. Česti faulovi i promašaji na obe strane oslikavali su prvu poluvinu druge četvrtine.

Niz promašaja prekinut je nestvarnim pogotkom Pajole preko ruke za izjednačenje u Bolonji.

Legendarni Marko Belineli za šest minuta igre nije uspeo da pogleda ka košu, a razlog je izvanredna odbrana crno-belih iz srpske prestonice. Skariolo je ubrzo zamenio iskusnog Italijana, a usledio je period igre u kojem su se timovi smenjivali u vođstvu.

Teodosić je već na sredini druge deonice zabeležio petu asistenciju.

Zakuvalo se na terenu posle tajm-auta Željka Obradovića, koji je od svojih igrača zatražio agresivniju igru u defanzivi. Po prvi put je na teren istrčao Aleksa Avramović, ali Partizan nije imao rešenje za Abasa koji je dominirao u tim trenucima. Sedam poena za jako kratko vreme pogodio je italijanski reprezentativac, koji se nedavno oporavio od teške povrede.

Zaključak je da su gosti iz Beograda imali mnogo sreće što se Virtus nije značajnije odvojio, s obzirom na prazan hod u napadu.

Teško je vicešampion Admiral bet ABA lige dolazio do poena u završnici poluvremena.

Popularni Teo je nastavio da niže uspešna dodavanja, a Virtus se postepeno odvojio na 42:36.

Ponovo ljut, zbog viđenog na terenu, Obradović je reagovao tajm-autom. Poveo je Virtus i sa +8, ali Jam Madar se snašao u srcu reketa i smanjio na 44:38.

Na veliku pauzu otišlo se pri rezultatu 47:45.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter