0
Fudbal

FOTO: Twitter/@ChelseaFC

LIGA ŠAMPIONA: U Lisabonu pukla petarda – Čelsi se konačno probudio! (VIDEO)

Objavljeno: 07.03.23 u 23:07

Imamo prve četvrtfinaliste!

Večeras su odigrani prvi revanš susreti osmine finala Lige šampiona. Benfika je savladala Klub Briž sa 5:1 i u ukupnom rezultatu 7:1 ih izbacila iz elitnog takmičenja.

U Londonu, Čelsi je sa 2:0 savladao Borusiju Dortmund i tako preokrenuo situaciju u svoju korist nakon poraza u Dortmundu od 1:0.

Benfika je od početka nametnula svoj ritam, a do prednosti su došli u 38. minutu nakon što je mrežu belgijskog kluba zatresao Rafa Silva.

Do kraja prvog dela igre već je bilo 2:0, s obzirom da je u drugom minutu nadoknade vremena Ramos povećao prednost domaćih.

Nisu se tu zaustavili. Nakon 12 minuta igre u drugom delu, Benfika stiže do ubedljivih 3:0 preko Ramosa, a na asistenciju Grimalda.

Na 4:0 povećao je Žoao Marijo, a petarda je pukla u 77. minutu golom Davida Neresa.

Utešni pogodak za Klub Briž postigao je Meijer u 87. minutu.

Sa druge strane početak utakmice Čelsija i Dortmunda je malo kasnio. U momentima kada je izgledalo da će se na pauzu otići bez pogodaka, Rahim Sterling je zatresao mrežu Milionera za veliko slavlje na Stamford bridžu.

Konačnih 2:0 postavio je Kai Haverc sa bele tačke u 53. minutu utakmice. Zanimljivo, pri prvom pokušaju je promašio, međutim sudija je ponovio penal zato što je nekoliko igrača ranije ušlo u kazneni prostor Dortmunda. Iz drugog pokušaja Nemac je bio siguran.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter