0
Niže lige

FOTO: Screenshot

KOMŠIJSKI DERBI ‘BUDUĆNOSTI’ I ‘ISKRE’ OBELEŽIO PROVOKACIJOM LUKAVI MRĐENOVIĆ: Svašta se moglo videti minulog vikenda u Savinom selu!

Objavljeno: 07.03.23 u 10:53

Pravi derbi viđen je u Savinom selu! 

Nedelja popodne, 14:30 časova, temperatura prijatnih 13 stepeni, vreme suvo, na tribinama preko 230 ljudi, žena, dece i staraca, sve kao poručeno za jedno divno fudbalsko popodne.

Trener Budućnosti iz Savinog sela odlučio se za sledećih 11: Miroslav S. na golu, Dragan P., Mateja J., Miloš L., Nenad N. u zadnjoj liniji, Dušan P., Luka V., Siniša P., Milan D., Siniša D. u veznom redu i Danilo J. kao najistureniji igrač. (Igrali još Budić, Subotić.)

Sa druge strane, trener komšijske Iskre iz Kucure odlučio se za mlade snage, sa 3-4 iskusnija igrača.

Davno nije viđena ovolika poseta u Savinom Selu. Uželeli su se ljudi fudbala, i skupili su se svi iz okoline da isprate ovaj opštinski derbi.

Nije meč počeo dobro po domaće momke. Već u osmom minutu utakmice, nakon starta povratnika Nađa, sudija je procenio da je prekršaj bio takav da je ekipa gostiju zaslužila da izvede jedanaesterac. Neki iskusniji fudbalski radnici rekli bi prestrogo, ali sudijska je poslednja. Bokan 0:1!

Uvukla se nervoza nakon ovog detalja, ali nisu domaćini poklekli. Međutim, jedan sporan momenat desio se u 35.minutu, kada je novi igrač našeg tima Latinović Miloš za samo 45 sekundi dobio dva žuta kartona i morao ranije na tuširanje.

Prvi zbog prigovora, a drugi… Nekada se igrači koriste raznim sredstvima da pomognu svojoj ekipi, “namazani“ su mnogi od njih raznim bojama, ali ne smemo padati na jeftine provokacije. Prišli su Latinović I Mrđenović jedan drugome, došlo je do razmene reči, unošenje u lice, nakon čega je Mrđenović završio na zemlji, kao da ga je sam grom udario, što je rezultiralo drugim žutim odnosno crvenim kartonom za Latinovića.

Da li je tada proradio inat, dodatna želja, ne znamo, ali samo dva minuta kasnije, pokazao je Siki Pavlović, kada mu se igra, i kada ima volje, nemau odbrane u PFL Subotica mnogo šanse. 38.minut, Pavlović Siniša 1:1.

Rezultat se do kraja meča nije menjao. Imala je “Budućnost“ nekoliko šansi, međutim, nisu uspeli da realizuju iste. Trudili su se i gosti, ali brojčanu nadmoć, nisu uspeli da krunišu pobedom.

Opravdan je epitet derbija, i svi prisutni imali su šta da vide.

Iskreno, ostaje žal. Sa igračem manje, bolja ekipa na terenu bila je ona u plavim dresovima.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter