0
Košarka

FOTO: KSS

SJAJNE VESTI ZA SRBIJU: Žreb se bliži, a mi smo u prvom šeširu!

Objavljeno: 06.03.23 u 13:20

Olakšan put našim devojakama! 

Ženska seniorska reprezentacija Srbije biće u prvom šeširu na žrebu za Evropsko prvenstvo koje se od 15. do 25. juna 2023. održava u Sloveniji i Izraelu. Poznato je da domaćini EP imaju pravo da izaberu po jednu partnersku reprezentaciju koja će se takmičiti u grupi u njihovoj zemlji, pa je Slovenija izabrala Srbiju, što znači da će naše najbolje košarkašice igrati u grupi u Ljubljani, ali ne mogu da budu u istoj grupi sa Slovenkama. Izrael se odlučio za Češku, i to da igraju u istoj grupi.

FOTO: KSS

Žreb je zakazan za sredu 8. mart u 17.00 časova na brdu pored Kranja. Dakle, dve grupe će biti u Ljubljani, u dvorani „Stožice“, baš kao i eliminacione runde, a preostale dve grupe u Tel Avivu.

Učesnici ženskog Evrobasketa su raspoređeni u četiri šešira. Sistem takmičenja će biti isti kao i prethodnih godina. U grupi igra svako sa svakim, a samo prvoplasirane ekipe direktno će u četvrtfinale posle tri odigrana meča.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter