0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega MIS/Ivica Veselinov

MEGA SIGURNA U BEOGRADU: Baraćeva četa bolja od Mornara! (FOTO)

Objavljeno: 06.03.23 u 23:50

Odlično izdanje mlade ekipe iz srpske prestonice!

Košarkaši Mega MIS-a su nastavili sa sjajnim rezultatima u ABA ligi, pošto su u susretu 20. kola regionalnog prvenstva savladali Mornar-Barsko zlato u Hali sportova Ranko Žeravica 89:78 (20:24, 21:15, 19:17, 29:22). Gosti su bolje otvorili meč, ali izabranici Marka Baraća su bili strpljivi i polako hvatali zalet.

Na krilima kapitena Luke Cerovina su se se izborili za egal u prvom poluvremenu, da bi u nastavku usledila velika borba. Mirisalo je na dramatičnu završnicu, a onda je Mega napravila seriju 12:1, stekla dvocifren višak na dva i po minuta do kraja i gostima nije bilo povratka.

Nastavili su košarkaši Mega MIS-a sa odličnim rezultatima i upisali još jednu važnu pobedu, kojom su dodatno učvrstili svoju poziciju u borbi za plej-of i popravili učinak na 9-11. Barani su pretrpeli 13. poraz (6-13).

FOTO: Mega MIS/ Ivica Veselinov

Na kraju je najbolji u pobedničkom sastavu bio Nikola Đurišić sa 20 poena, sedam skokova i četiri asistencije za indeks 20. Cerovina je briljirao u prvom poluvremenu i susret okončao sa 19 poena, Ahmad Rori je brojao do 13, dok je Matej Rudan uz 11 poena ubeležio i sedam uhvaćenih lopti. Danko Branković je bio na pragu dabl-dabla sa devet poena i čak 11 skokova.

Kod Mornara viđeno je 17 poena Korija Vebstera, 14 je dodao Antonio Vranković, dok su dvocifreni bili i Gregor Glas sa 12 i Nemanja Vranješ sa 11 poena.

Gosti su bolje otvorili meč, poveli sa 11:3 posle nešto više od tri minuta igre i čuvali prednost, ali je Mega pokazala reakciju u finišu kvartala, pa je posle trojke Cerovina u poslednjim sekundama smanjila na 20:24. Na samom start drugog kvartala, preokret. Poveli su Baraćevi izabranici i usledila je velika borba. Igralo se koš za koš, da bi se na veliki odmor otišlo sa 41:39 u korist Mege, u sjajnu rolu kapitena koji je postigao 18 poena.

Zahvaljujući seriji dobrih poteza Grbovića, Mega je sredinom treće deonice stekla i dvocifrenu prednost, ali su gosti prepolovio zaostatak do poslednjeg odmora. A onda vrlo brzo i izjednačili u odlučujućem periodu. Rasplamsala se borba, igrači oba tima su ostavljali i poslednju kap znoja za svaku loptu, a onda je Mega podigla broj obrtaja i serijom 12:1 prelomila meč u svoju korist.

U narednom kolu Mega MIS dočekuje MZT u Hali sportova Ranko Žeravica, a susret je na programu u nedelju, 12. marta, od 12:00.

Mega MIS: Paunović, Branković 9 (11 sk), Rudan 11 (7 sk), Uskoković 3, Kazalon 6, Đurišić 20 (7 sk), Kovačević, Cerovina 19, Rori 13, Grbović 8, Terzić, Mušikić.

Mornar-Barsko zlato: Goldvajr 2, Džons 8, Glas 12, Živanović 8, Đoković, Vebster 17, Vranković 14, Kovačević 2, Pecarski 4, Mikovi, Vujačić, Vranješ 11.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter