0
Tenis

Goran Ivanisevic (R) Tennis-ATP Serbia Open 2022-Practice-Novak Djokovic and Holger Rune Beograd, 17.04.2022. foto: Nikola Gligic/Starsportphoto ©

ĐOKOVIĆ ZVANIČNO NE IGRA U INDIJAN VELSU: I čelnici turnira se nadali da će zabrana biti ukinuta, ali…

Objavljeno: 06.03.23 u 09:11

Morao je da se povuče sa žreba.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, neće nastupiti na ovogodišnjem izdanju turnira u Indijan Velsu, jer mu vlasti SAD, na kraju nisu dozvolile ulazak u tu zemlju. Novak će zbog toga četvrti put uzastopno propustiti ovaj turnir, dok će se na njemu, umesto Srbina naći Nikoloz Basilašvili.

Iako su se čelnici turnira na sve načine borili da se Đokoviću dozvoli ulaz u SAD, tamošnje vlasti nisu ništa preduzele, pa će Srbin biti uskraćen za ovaj nastup zbog toga što nije vakcinisan.

Podsećamo, državna bezbednost je u petak odbila zahtev da Đokovića pusti u tu zemlju, a u tom slučaju, jedini koji je mogao da reaguje je predsednik Džo Bajden. Ipak, pošto on nije preduzeo ništa, srpski teniser najverovatnije neće igrati ni u Majamiju – turniru koji se igra nakon Indijan Velsa.

Ono što je jedina dobra vest u svemu ovome, jeste da će se Đoković takmičiti na US openu, pošto su vlasti u Americi odlučili da se sva ograničenja ukinu od maja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter