0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

BORAC NA KRILIMA HEJLA I LEŠIĆA IZVOJEVAO VAŽNU POBEDU: Neizvesna završnica u Čačku pripala domaćinu!

Objavljeno: 06.03.23 u 23:20

Blistava partija iskusnog tandema!

U pretposlednjem susretu 20. kola AdmiralBet ABA lige sastav koji sa klupe predvodi Dejan Mijatović ugostio je ekupu Studentskog centra Derby. Bio je to meč od krucijalnog značaja za sastav iz grada na Moravi, jer se u ovom momentu grčevito bori za opstanak u jadranskoj eliti. Sa tim saznanjem su domaći igrači igrali svih 40 minuta. Na kraju, trud im se itekako isplatio, jer su uspeli da zabeleže zlata vrednu pobedu. Kada je stavljena tačka na duel, rezultat je glasio 92:90 (24:25; 27:21; 16:18; 25:26).

Početak utakmice nije obilovao koševima. Ali kada su timovi postigli prve poene, intezitet je značajno ubrzan, pa je i gledanje meča postalo zanimljivije. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, tako da je na snazi bio egal u svom punom značenju. Posle tri minuta nadmudrivanja, prvi je inicijativu preuzeo Borac, koji je preko Tomaševića i Lešića došao do plus pet (9:4). Gosti su imali Hadžibegovića, koji je uspevao da donese nešto korisno u napadu. Uskoro su mu se priključili još neki saigrači, pa je Studentski centar uhvatio priključak, a čak je i poveo (16:20). To je bio alarm za trenera Mijatovića da zatraži tajm aut. Od tog momenta, pa do kraja prvog kvartala, oba protivnika su bila prilično ravnopravni. Barem je tako pokazivao semafor.

Poenima Lešića krenuo je drugi deo igre. Njegov potez malo je probudio priličnu usnulu publiku u dvorani. Gosti su odgovorili sa dva vezana poentiranja, pa je sve krenulo ispočetka. Doduše, Podgoričani su mahom vodili, ali razlika nije bila znatna, najviše osam poena (33:41), tako da je sve bilo otvoreno. Vreme je prolazilo, a do bitnije promene nije dolazilo. Istina, više samopouzdanja imao je gostujući sastav, ali ipak nedovoljno da se ozbiljnije odlepi. Neodlučnost Studentskog centra iskoristio je Hejl, koji je vezao dve trojke i tako prilepio svoj tim uz rivala. Štaviše, posle novih koševa Tomaševića i Hejla rezultat je prešao u korist Borca (51:46). Teško stečeni kapital Borac nije ispustio do odlaska na veliki odmor, što ga je dobrano osokolilo pred nastavak susreta.

Nakon što su timovi izašli iz svlačionica, produžena je silna borba po čitavom parketu. Za razliku od prethodnog kvartala, ovog puta je Borac diktirao tempo. Iz napada u napad povećavao je prednost, a posle koša Boldvina imao je plus osam (57:49). Naravno, Studentski centar nije stajao mirno i čekao da se domaćin značajnije odlepi, već je preko Tasića uspevao da drži priključak. A kada je dobio pomoć od Hadžibegovića, gosti su prišli na samo koš deficita (61:59). Ponovo je morala da reaguje klupa Borca zbog takvog razvoja događaja. Taj potez doneo je dobrobit domaćinu, koji se ponovo malo odvojio. I taman kada se učinilo da Čačani mogu do još većeg kapitala, rival je odgovorio i sve vratio u pređašnje stanje.

Košem Drežnjaka počeo je odsudni deo utakmice. Za njim je dva puta poentirao Vučeljić, pa je Studentski centar čak i poveo (67:71). Trener Borca nije imao drugog izbora osim da hitno traži minut odmora. Reakcija je stigla od Lešića, koji je prekinuo loš period svog tima. Utom je poentirao i Hejl, pa se situacija dodatno poboljšala. S druge strane, gosti su imali Megija, koji je trojkama čuvao prednost svojoj ekipi. Ali kada je novi koš sa distance pogodio Novaković, Borac je konačno preuzeo prednost (78:77). To je dodatno razgalilo publiku, koja je pojačala intezitet navijanja. Nošen hukom sa tribina Borac je pogodio još nekoliko šuteva, pa se našao u još boljoj poziciji. Ipak, ni Studentski centar se nije predavao, već je uspevao da drži korak. Mic po mic, čak su i poveli (85:87). Sve se zahuktalo kraj Morave, tako da je dvorana bila pred ključanjem. A vremena nije bilo mnogo, tako da je na pomolu bila drama. U svojim redovima Borac je imao raspoložene Hejla i Lešića, ali je Studentski centar dobio probuđenog Pavlićevića. Kada je meč ušao u poslednji minut, domaćin je imao plus dva (92:90), tako da je sve bilo moguće. Pošto gosti nisu iskoristili svoj napad, na redu je bio domaćin, ali ni on nije bio uspešan. Do kraja je bilo 10 sekundi, tako da su Podgoričani imali napad za produžetak ili pobedu. Sve je stalo u nekoliko treptaja. Na sreću po Čačane, Džeksonu je lopta izašla iz koša, pa je Borac došao do neopisivo bitne pobede.

Borac Mozzart: Boldvin 13, Đ. V. Ćurčić, Glišić, Lešić 22, Petrović, Tomašević 14, Gagić 4, Kočović, Novaković 6, Todorović, Čarapić 2, Hejl 31.

Studentski centar Derby: Džekson 6, Megi 11, Pavlićević 14, Vučeljić 4, Slavković 8, Hadžibegović 13, Goranović, Baćović, Tasić 24, Drežnjak 10.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter