0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KERKEZOVA ČETA NASTAVILA POBEDNIČKI NIZ: Tošić zatresao mrežu Radnika i Brđanima doneo tri boda!

Objavljeno: 05.03.23 u 15:57

Belo-crni sada dele drugo mesto sa Partizanom!

Fudbaleri Čukaričkog ugostili su Radnik iz Surdulice u okviru 25. kola Mozzart bet Superlige Srbije. Sastav sa Banovog brda zabeležio je petu pobedu na šestoj utakmici prolećnog dela šampionata, jer je slavio sa minimalnih 1:0. Gol odluke delo je levog beka, Nemanje Tošića, nakon kornera u 81. minutu.

FOTO: STARSPORT

Početno odmeravanje snaga nakon prvog sudijskog zvižduka nagovestilo je tok dešavanja na Banovom brdu. Izabranici Dušana Kerkeza nametnuli su svoj prepoznatljiv tempo igre i odmah jasno pokazali nameru da što pre ugroze gol gostujućeg sastava.

Surduličani su bili bazirani isključivo na defanzivne zadatke. Pečat Slavoljuba Đorđevića je vrlo primetan, s obzirom na činjenicu da Radnik ponovo taktički izgleda gotovo perfektno, a da je disciplina na visokom nivou.

Visok i agresivan presing Brđana stvarao je velike probleme autsajderu sa juga Srbije. Nekoliko kornera u uvodnim minutima Čukaričkom nisu doneli rezultat, ali domaćin nije menjao stil igre.

Belo-crni su najpre zapretili preko Mohameda Badamosija, koji je bio nešto sporiji od Ranđelovića nakon duge lopte Nemanje Tošića. Golman Surduličana je sjajno intervenisao.

Samo dva minuta kasnije Samuel Ovusu je prešao na desni bok, iako deluje po desnoj strani, namestio se i iz okreta uputio centaršut u srce peterca. Ponovo je Ranđelović hitro reagovao i sprečio golgetera Brđana da zahvati loptu.

Nastavili su se sve intezivniji naleti belo-crnih. Miladin Stevanović je poslao perfaktan centaršut, pravo na glavu Badamosija, ali Gambijac je šutirao direktno u Ranđelovića.

Mogli su domaći do prednosti i posle 20. minuta, kada je Tomović promenio stranu preciznom dijagonalom ka Lučiću. Reprezenativac Srbije je u dva navrata ‘zalomio’ čuvare i poslao povratnu loptu ka Marku Dociću. Udarac kapitena sa ivice šesnaesterca je izblokiran.

Jedinu priliku u prvom poluvremenu Radnik je imao 26. minutu. Makarić je sjajno ispratio let duge lopte, Drezgić je pogrešio i iskusni golgeter je izašao sam ispred Belića. Iskosa je šutirao nekada najbolji strelac nacionalnog prvenstva Srbije, ali lopta je završila pored stative.

Lučić je pravio velike probleme po levoj strani terena. Njegov odličan udarac odbranio je Ranđelović u finišu prvog dela igre.

Posle najduže pauze prvi je zapretio domaćin. Nakon kornera koji je izveo Docić lopta se odbila na ivicu kaznenog prostora, a Tomović je iz prve snažno šutirao preko gola.

Luka Adžić i Almir Aganspahić zamenili su Badamosija i Ovusua u 61. minutu, te tako uneli svežu krv i dodatnu energiju u ekipu.

Odmah je Adžić zapretio, nanizao je nekoliko driblinga, ali šut nije bio na želejnom nivou. Još dve izmene načinio je Kerkez u 72. minutu, kada su na teren istrčali Đorđe Ivanović i Luka Stojanović, a na klupu se preselili Vladimir Lučić i Stefan Tomović, najbolji igrači u prolećnom delu prvenstva.

Radnik je mogao do prednosti minut kasnije, kada je lopta već viđena u golu, ali Drezgić je istu skinuo sa gol linije. Brzom tranzicijom Čukarički je samo nekoliko sekundi kasnije bio u gol prilici, kada je šut Luke Adžića zaustavio čuvar mreže ekipe u plavim dresovima.

Potez utakmice viđen je u 81. minutu. Adžić je izveo korner, a lopta se nakon gužve u kaznenom prostoru odbila do Nemanje Tošića. Levi bek Brđana je poslao loptu u mrežu i tako rešio pitanje pobednika.

Do kraja meča u igru je ušao i Marko Gajić, koji je zamenio Marka Docića. Zbog prigovora sudiji, crveni karton ‘zaradio’ je trener Radnika, Slavoljub Đorđević.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter