0
Atletika

FOTO: ASS

JOŠ JEDNA BRONZA ZA SRBIJU: Ivana Vuleta donela drugu medalju Srbiji na Evropskom prvenstvu! (VIDEO)

Objavljeno: 05.03.23 u 19:24

Nije uspela da ponovi rezultat iz kvalifikacija, ali je stigla do novog odličja za našu zemlju.

Srpska atletičarka Ivana Vuleta, osvojila je novu medalju za Srbiju na dvoranskom Evropskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Istanbulu. Ona je u svojoj disciplini skok udalj, zabeležila rezultat od 6.91 metara što je bilo dovoljno za bronzu.

Nije srpska atletičarka uspela da ponovi rezultat iz kvalifikacija, koji je iznosio 6.98 i koji bi zasigurno doneo srebro danas, ali je i 7 centimetara lošiji skok bio sasvim dovoljan za medalju. Vuleta je vodila tokom prve tri serije, ali ju je onda pretekla Malajka Mihambo, dok su to potom učinile i Japikino, odnosno Sojers.

Potom se najbolja srpska atletičarka vratila u igru u petoj seriji, kada je skočila 6.91 izjednačivši se sa Larisom Japikino. Ipak, Italijanka je u poslednjoj seriji skočila 6.97, čime je stigla do srebra.

Sojers je osvojila zlato sa skokom od tačno 7 metara i vodećim rezultatom u svetu ove godine.

Podsećamo, Srbija je nešto ranije dobial osvjača još jedne medalje, kada je bronzu zaslužio Elzan Bibić u trci na 3000 metara.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter