1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Cibona/Marin Susic

CIBONA ŠOKIRALA ZVEZDU U ZAGREBU: Drugi poraz u ABA ligi za crveno-bele, presudio im fantastični Kapusta! (FOTO)

Objavljeno: 05.03.23 u 17:31

Ogromno iznenađenje u Hrvatskoj.

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet poraženi su od ekipe Cibone u 20. kolu AdmiralBet ABA lige rezultatom 85:81. Nisu crveno-beli bili svoji od samog starta utakmice, što je Cibona malo po malo koristila i na kraju potpuno zasluženo stigla do pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Borna Kapusta sa 24 poena. Dvocifreni su još bili Krešimir Radovčić sa 17 koševa i 7 skokova, dok je Mazalin dodao 15, a Majcunić 11.

Na drugoj strani, Petrušev je ubacio 15 poena, Vildoza 14, Nedović 13 a Kampaco i Dobrić po 12 koševa.

Domaći su Zvezdi dopustili da šutne čak 41 trojku, dok su crveno-beli bili precizni 15 puta, što je umnogome diktiralo tempo meča. Cibona je igrala strpljivo, a u samoj završnici je stigla do preokreta i trijumfa

PRVO POLUVREME:

Nije na startu meča ekipa Duška Ivanovića imala rešenja za Bornu Kapustu i Krešimira Radovčića, koji su naneli najviše štete Zvezdi. Na drugoj strani, utakmicu je sa 9 poena otvorio Petrušev, dok mu se ubrzo priključio Dobrić, koji je dobro šuterski raspoložen. Prva četvrtina završena je rezultatom 22:24, a u drugoj, nastavilo se u sličnom ritmu.

FOTO: KK Cibona/Marin Susic

Kao i Partizan juče, danas se i Crvena zvezda muči u odbrani, ali na sredini druge deonice uspeva da se odlepi na +8, pogotcima Dobrića i Kampaca. Domaći ipak uzvraćaju udarac, uspeli su i da povedu, ali se na veliku pauu otišlo pri rezultatu 38:39.

DRUGO POLUVREME:

U drugom poluvremenu, nastavilo se kao i u prvom. Crvena zvezda nije uspela da napravi osetniju razliku, a svaki njihov kš, gotovo da je pratio i pogodak Cibone. Kapusta nastavlja da zatrpava koš gostiju i tako održava Cibonu u igri. Zvezda se oslanjala na šut za tri koji je bio promenljiv, iako su u pitanju uglavnom bile otvorene pozicije.

Treću deonicu zatvorio je Nedović trojkom iz kornera za 61:67 i prednost srpskog šampiona pred poslednji kvartal.

FOTO: KK Cibona/Marin Susic

U poslednjoj četvrtini Cibona se potpuno probudila. Sjajni Borna Kapusta vraća domaće u igru, koji je u završnici stižui do izjednačenja, a potom i vođstva. Nova dobra asistencija Kapuste i trojka Radovčića Ciboni donosi +5 nakon čega je Ivanović zatražio tajmaut.

Zvezda je pronašla poene preko Petruševa, konačno lako zakucavanje, ali na drugoj strani izuzetno tešku trojku pogađaju domaći. Crveno-beli potom nisu iskoristili napad, a u narednoj akciji Cibone, svirana je mrtva lopta.

Posed je osvojila Crvena zvezda, a Nedović je iznudio dva slobodna bacanja koja je realizovao. Potom su crveno-beli ukrali loptu, dok je Kampaco pogodio trojku za 81:80. Potom je Argentinac napravio faul nad Bakovićem, a nakon tajmauta Nedović je napravio još jedan faul.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Izabranici Duška Ivanovića napravili su prekršaj pre ubacivanja lopte Cibone, pa je prema novim pravilima, Cibona dobila jedno slobodno bacanje i posed, koje je realizovala za +2 i novi tajmaut domaćih.

Nakon što je Cibona bila precizna sa linije slobodnih bacanja, konačan rezultat je bio 85:81, za veliko slavlje domaćih. Ima Crvena zvezda za čim da žali, posebno uzevši u obzir ogroman broj šutnunih otvorenih trojki, koji su bili posledica zonske odbrane.

5
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter