0
Košarka

Head coach Srdjan Subotic during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan Mozzart Bet and KK Split at Stark Arena on November 20, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Starsport.rs ©)

TRENER SPLITA NAKON PORAZA OD PARTIZANA: „Njihov šut i klasa su presudili!“

Objavljeno: 04.03.23 u 22:15

Jednostavno protiv toga nisu mogli!

Košarkaši Partizana Mozzart Bet savladali su Split na Gripama mnogo teže od očekivanog – 96:95. Pobednički koš u poslednjim sekundama postigao je Džejms Naneli.

Nakon utakmice, sam razvoj događaja prokomentarisao je Srđan Subotić, trener Splićana.

Teško je komentarisati. Jasno je da smo odigrali vrhunsku utakmicu i baš zato je teško što na kraju nismo uspeli ovo da izvučemo. Njihova klasa je presudila i taj šut za tri poena koji imaju, razlika je 54 prema 26 odsto šuta za tri. Presudio je kvalitet i klasa. Možemo da budemo zadovoljni, ali poraz je poraz. Nakon ovoliko vremena, ovoliko godina, jako bi nam značio ovaj trijumf. – iskren je bio šef struke Splita.

Hrvatski novinari dotakli su se sudija i njihovih odluka. Subotić ipak nije želeo o tome da priča.

Mislim da ja o tome ne mogu sada da govorim. Videli ste da sam ja probao da ostanem skoncentrisan i da napravim ono što je u mom trenerskom poslu i da ekipu što bolje vodim u tim situacijama. – jasan je bio Subotić.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Za kraj, kazao je kako je samopouzdanje njegove ekipe poraslo i da su se nadali da mogu da ostanu u igri do kraja utakmice.

Nadali smo se da možemo da budemo blizu jer smo u Beogradu odigrali dobro prvo poluvreme. Znamo da i oni sada igraju veliki broj utakmica, tako da smo se najbolje što smo mogli spremili. Nadali smo se da bi ako bismo bili malo čvršći možemo da dođemo do kraja. Možda nam je na kraju bio potreban jedan ovakav šut kakav su oni imali. Za dobiti ovakvog protivnika potrebno je da se desi nešto ekstra. Mislim da je očito da je naše samopouzdanje već neko vreme jako, jako visoko. Izaći na teren protiv Partizana… Nije lako izaći na teren protiv Partizana, kad malo bolje razmisliš, kad malo pogledaš njihove utakmice, kad vidiš kako igraju u Evroligi, nije lako izaći na teren. To se samopouzdanje videlo na tome da smo mi izašli pred njih sa jednim pozitivnim gardom i sa verom da možemo da dobijemo utakmicu. – zaključio je Subotić.

NAJNOVIJE VESTI IZ ABA LIGE:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter