1
AdmiralBet ABA Liga

Nenad Stefanovic Crvena Zvezda - FMP, ABA liga, 24.10.2022. Beograd Srbija photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

TRENER FMP-A BESAN ZBOG RASISTIČKIH UVREDA: ,,Bruka i sramota, sledeći put napuštamo utakmicu’’! (VIDEO)

Objavljeno: 04.03.23 u 09:54

Nenad Stefanović bez dlake na jeziku

U okviru 20. kola ABA lige, košarkaši MZTa pobedili su na svom terenu FMP 87:82 i priredili ogromno iznenađenje. Meč su obeležili i skandalozne prozivke sa tribina.

Publika u Skoplju je vređala košarkaše FMPa, koji imaju tamnoputu kožu. To je posebno zasmetalo treneru gostujuće ekipe, koji je je naglasio da će sledeći put izaći sa terena.

On je na konferenciju za štampu rekao da je ovo već treće utakmica na kojoj se dešavaju ovakve stvari i da je bruka i sramota da se ovakve stvari dešavaju u 21. veku.

-Čestitam MZT-u, ovo što ću sada reći nema nikakve veze sa ovom utakmicom niti pobedom, niti umanjujem. Mislim da je bruka i sramota da u 21. veku, mi na trećem gostovanju za redom slušamo povike džipsi i manki (podrugljiv naziv za pripadnike romske pripadnosti, kao i reč majmun kao uvreda za tamnopute košarkaše). To je bruka i sramota. Ovo je 21. vek i mi i dalje imamo nekog ko omalovaža nekog zbog boje kože. Mislio sam da nije 13. vek, to je treće gostovanje. Još veći paradoks, MZT ima tri takva momka, ti vređaš i naše igrače i svoje. Pritom, moji momci nijednom gestikulacijom nisu zaslužili, kažem sad, a sledeći put izlazimo s utakmice. Ovo je 21. vek, a da se sluša džipsi i manki. Skandal. – zaključio je Stefanović


0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter