0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

SPEKTAKL U SPLITU I LUDA ZAVRŠNICA: Naneli pogodio trojku za pobedu – crno-beli dobili „novog“ plejmejkera! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 04.03.23 u 20:08

Uspeo je Partizan da slavi.

Košarkaši Partizana Mozzartbet savladali su ekipu Splita na gostovanju, u 20. kolu AdmiralBet ABA lige rezultatom 95:96. Čitava utakmica bila je izuzetno neizvesna, crno-beli jesu vodili većim delom, ali su domaći uspevali da se rezultatski održe u igri.

Split je imao pobedu u rukama, ali je u poslednjem napadu Partizana, Naneli pogodio trojku. Domaćima je ostalo malo vremena, ali je Mavra promašio za pobedu i ogromno iznenađenje domaćih.

Treba napomenuti da je Partizan promašio čak 14 slobodnih bacanja koja su mogla da ih koštaju trijumfa. Odličnu utakmicu u ulozi plejmejkera odigrao je Kevin Panter koji je uz 9 poena, upisao 10 asistencija.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je i heroj utakmice Džejms Naneli sa 18 poena. Dante Egzum je dodao 15 koševa, dok je Smailagić ubacio 13 uz 7 skokova, a Vukčević i Ledej po 10 poena.

Na drugoj strani Šorter je zabeležio 25 poena, 6 skokova i 5 asistencija, Mavra 22 koša i 13 asistencija, a Nelson 22 poena i 6 skokova. Dobar je bio i Saliven sa 15 koševa i 13 skokova. 

PRVO POLUVREME:

Crno-beli su utakmicu otvorili pogotkom Trifunovića za 3, dok je u istom ritmu kasnije nastavio Naneli. Domaći su održali korak za Partizanom, pre svega koševima Šortera.

Izabranike Željka Obradovića, potpuno je predvodio Naneli u prvoj deonici, koji je stigao do 12 poena. Ipak, Split je na sve imao odogovor, jer je Nelson pogodio uz prekršaj. Novim košem Mavre, domaći drže rezultatski priključak i 15:19.

Nastavilo se u istom šuterskom ritmu sa obe strane, a nakon prve deonice bilo je 24:27.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Nije Partizan bio na nivou u odbrani, što je Split koristio gotovo svaki put i tako kažnjavao crno-bele. Nova trojka Šortera, na jednoj, a potom i faul za 3 poena nad Panterom na drugoj strani.

Nakon dobrog poteza Egzuma i pogotka, Split je zatražio tajmaut, a posle njega Avramović pravi faul nad Mavrom. Odmah je Partizan uzvratio odličnom akcijom i Panterovim pasom za Smailagića koji je zakucao. Nakon faula Smailagića, pri rezultatu 37:40, tajmaut je zatražio Željko Obradović.

Nešto kasnije, Avramović je pogodio trojku, ali je koji sekund posle Matijas Lesor napravio faul u napadu. Trojka je naravno priznata, a zbog faula Lesora, domaći su imali slobodna bacanja na drugoj strani. Split dolazi do vođstva nakon silazne putanje i poena Mavre, dok je rezultat bio 45:43, na nešto manje od 2 i po minuta do kraja.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Partizan je brzom serijom od 0:5 stigao do vođstva pred kraj druge deonice. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 47:48, a sigurno da nas još uzbuđenja očekuje u nastavku.

DRUGO POLUVREME:

Bitnu rolu u trećoj deonici imao je Tristan Vukčević. On je pogodio trojku uz faul, a potom je realizovao i dodatno bacanje. Tom prilikom, svoju novu asistenciju upisao je Kevin Panter, koji danas igra kao plejmejker.

Ipak, stvari se u odbrani crno-belih nisu mnogo popravile. Nadskočili su košarkaši Splita goste, pa su to odlično iskoristili za nove poene.

Posle nekoliko neiskorišćenih napada, Panter je pogodio za 3. Mavra je držao Split u igri, a potom smo videli nekoliko minuta praznog hoda.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Baš kada je trebalo, u završnici treće deonice, ponovo se upalio Šorter i doneo Splitu novi koš. Ovu četvrtinu, domaći su dobili sa 24:23 i najavili veliku borbu u poslednjoj odlučujućoj deonici.

Avramović je lako stigao do polaganja, a na drugoj strani Runjić je iznudio dva slobodna bacanja. On je pogodio samo jedno, a važno je napomenuti da se Partizan izuzetno mučio u realizaciji slobodnih bacanja, što je došlo do izražaja kada se meč lomio.

Nelson je doneo Splitu najveće vođstvo od 76:73, ali je Smailagić uzvratio zakucavanjem. Anđušić je promašio dva slobodna bacanja, a potom nešto kasnije i Egzum jedno. Bilo je to 12 nerealizovano bacanje za crno-bele.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Nakon jedne dobre odbrane nad Mavrom, Ledej pogađa izuzetno bitnu trojku za Partizan za 80:84. Trener Splita Subotić, tada je zatražio tajmaut.

Uspeo je Split da uzvarti dvojkom na drugoj strani, ali je Egzum pogodio za 3. U narednom napadu, Egzum je pogodio uz faul i tako konačno odlepio Partizan na +6.

Zatim, veliku grešku pravi Panter, koji faulira Šortera za 3 slobodna bacanja. Split je uspeo da se vrati u utakmicu, tako što je nakon slobodnih bacanja u sledećem napadu trojku pogodio Šorter za 90:90. Tada je tajmaut zatražio Željko Obradović.

Smailagić je iznudio dva slobodna bacanja, ali je realizova jedno za 91:90. Ipak, lopta je stigla do Ledeja, a Saliven je tada napravio peti faul, koji je doneo 2 slobodna bacanja Partizanu.

Pogodio je Ledej oba, a na drugoj strani, 2+1 postiže Mavra za novo izjednačenje.

Neiskorišćen napad Partizana, doveo je Split do poseda za vođstvo, što je iskoristio sjajni Mavra pogotkom za 95:93. Ipak, Željko Obradović je psremio vrhunsku akciju za Nanelija koji je pogodio trojku za trijumf Partizana.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter