0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Split/Ivica Čavka

(POLUVREME) SPLIT PROPISNO MUČI PARTIZAN: Crno-beli vode na poluvremenu, Naneli najraspoloženiji! (FOTO)

Objavljeno: 04.03.23 u 18:48

Četiri igrača domaćih postigla su kombinovano 41 poen.

Košarkaši Partizana Mozzartbet gostuju ekipi Splita u 20. kolu AdmiralBet ABA lige u meču koji je počeo u 18 časova. Nakon prvih 20 minuta igre rezultat je 47:48, domaći su pružili sjajan otpor, dok će crno-beli za trijumf morati da zaigraju pre svega znatno bolje u odbrani.

Najefikasniji u ekipi Partizana je Naneli sa 15 koševa, dok su Egzum i Trifunović dodali po 6. Na drugoj strani, Mavra je postigao 11, a Saliven, Šorter i Nelson po 10 poena.

Crno-beli su utakmicu otvorili pogotkom Trifunovića za 3, dok je u istom ritmu kasnije nastavio Naneli. Domaći su održali korak za Partizanom, pre svega koševima Šortera.

Izabranike Željka Obradovića, potpuno je predvodio Naneli u prvoj deonici, koji je stigao do 12 poena. Ipak, Split je na sve imao odogovor, jer je Nelson pogodio uz prekršaj. Novim košem Mavre, domaći drže rezultatski priključak i 15:19.

Nastavilo se u istom šuterskom ritmu sa obe strane, a nakon prve deonice bilo je 24:27.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Nije Partizan bio na nivou u odbrani, što je Split koristio gotovo svaki put i tako kažnjavao crno-bele. Nova trojka Šortera, na jednoj, a potom i faul za 3 poena nad Panterom na drugoj strani.

Nakon dobrog poteza Egzuma i pogotka, Split je zatražio tajmaut, a posle njega Avramović pravi faul nad Mavrom. Odmah je Partizan uzvratio odličnom akcijom i Panterovim pasom za Smailagića koji je zakucao. Nakon faula Smailagića, pri rezultatu 37:40, tajmaut je zatražio Željko Obradović.

Nešto kasnije, Avramović je pogodio trojku, ali je koji sekund posle Matijas Lesor napravio faul u napadu. Trojka je naravno priznata, a zbog faula Lesora, domaći su imali slobodna bacanja na drugoj strani. Split dolazi do vođstva nakon silazne putanje i poena Mavre, dok je rezultat bio 45:43, na nešto manje od 2 i po minuta do kraja.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Partizan je brzom serijom od 0:5 stigao do vođstva pred kraj druge deonice. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 47:48, a sigurno da nas još uzbuđenja očekuje u nastavku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter