0
Fudbal

Aleksandar Pesic Crvena Zvezda - Partizan, Derbi, Super Liga Srbije 3 - Mart - 2023.Beograd, Srbija Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

ALEKSANDAR PEŠIĆ OSUO PALJBU PO MEDIJIMA: „Novinari imaju neprimerene izjave – ‘potpaljuju’ narod!“

Objavljeno: 04.03.23 u 21:40

Imao je jasnu poruku!

Dan po odigravanju 169. večitog derbija u kojem je slavila Crvena zvezda, na TV Arena sport gostovao je napadač crveno-belih, Aleksandar Pešić.

Dosta se diskutovalo o tome kako je ovo bio verovatno najlošiji derbi u poslednjih nekoliko godina. Pešić je imao zanimljiv komentar na to.

Ja nemam problem da iznesem svoje mišljenje javno. Stvara se neka atmosfera da je Partizan slabiji od nas, da smo mi favoriti, da mi moramo da dobijemo utakmicu sa 4-5 golova razlike. – započeo je srpski napadač.

Marko Zivkovic, Aleksandar Pesic i Fousseni Diabate Crvena Zvezda – Partizan, Derbi, Super Liga Srbije 3 – Mart – 2023.Beograd, Srbija Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Krivi novinare što imaju neprimerne izjave i što, kako ono kaže, ‘potpaljuju’ ljude pred utakmicu.

Nije to sad kao pre 15-20 godina da si imao ‘Sportski žurnal’, kad otvoriš i pogledaš šta ima od informacija i to je to. Sad ima mnogo više medija, stvara se mnogo veći pritisak. Krivim i novinare što imaju neprimerene izjave. ‘Potpaljuju’ ljude pred utakmicu, stvaraju sliku o derbiju da to treba da bude kao Barselona-Real Madrid. – smatra fudbaler Crvene zvezde.

Kaže da je derbi takav i u Turskoj, Grčkoj…

Ja Srbiju volim najviše, ali takav je derbi u Turskoj, Grčkoj… To je takav derbi i to smo i mi. – jasan je on.

Milos Milojevic Aleksandar Pesic Crvena Zvezda – Partizan, Derbi, Super Liga Srbije 3 – Mart – 2023.Beograd, Srbija Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Za kraj ovog izlaganja imao je molbu za novinare.

Zamolio bih novinare da ne stvaraju takav pritisak nad igračima, ne samo mojim, nego i protivničkim. Dođe novinar, napravi četiri koraka i na peti se saplete i on sad priča o fudbalu… To nas malo i pogađa. Moramo gledati da je to ipak samo fudbal. Pretvorili smo sve na život i na smrt. Kad to bude se poboljšalo, biće i bolji fudbal. – zaključio je Pešić.

NAJNOVIJE VESTI IZ SUPERLIGE SRBIJE:

14
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter