0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

TRINKIJERI POSLE TRIJUMFA: ‘Bolje biti arogantan nego impotentan!’

Objavljeno: 03.03.23 u 10:17

Veliki preokret u Minhenu!

U okviru 26. kola najkvalitetnijeg evropskog takmičenja košarkaši Bajern Minhena ugostili su ekipu Crvene zvezdeNemci su neverovatnim preokretom i fenomenalnom igrom u četvrtoj deonici uspeli da savladaju sastav Duška Ivanovića rezultatom 87:70.

Zvezda je većim delom susreta, pogotovo u drugom poluvremenu, kontrolisala stanje na terenu. Dogodio se neobjašnjiv pad u igri, a Bavarci su to surovo kaznili.

Nakon utakmice novinarima se obratio šef struke Bavaraca, Andrea Trinkijeri. Italijan je u prvi plan stavio Korija Voldena.

-Bio je neverovatan u prvom delu, nezaustavljiv. Zvezda se defanzivno skocentrisala na Vinstona znatno više u drugom poluvremenu, a on je očekivao da će biti dosuđeno više prekršaja nad njim. Poručio sam mu da ih neće dobiti na taj način, ali je on bio veoma uporan. To nas je koštalo tri izgubljene lopte u roku od dva minuta. Košarka je timski sport, a ja imam sreću i luksuz što na raspolaganju imam Korija Voldena – istakao je Italijan i dodao:

-On je rešio pitanje pobednika – odigrao je izuzetno u nekoliko navrata i u napadu i u odbrani. Ipak, ne smete se previše osloniti na jednog igrača. Vinston ponekad igra previše herojski, ali možemo da se nosimo sa tim i prilagodimo se. Postoji jedna stara izreka – bolje je biti arogantan nego impotentan – konstatovao je iskusni stručnjak.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter