1
ATP

BELGRADE, SERBIA - FEBRUARY 22: Novak Djokovic attends a press conference at Novak Tennis Centre on February 22, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

ĐOKOVIĆ PORUČIO: „Moramo da napravimo bolji sistem – da i nižerazredni igrači zarađuju za život!“

Objavljeno: 02.03.23 u 12:30

Jasan je!

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, nalazi se u Dubaiju gde igra ATP turnir, a večeras ga očekuje susret sa poljskim igračem Hubertom Hurkačem.

Đoković želi da promeni sistem u tenisu koji je po gledanosti treći ili četvrti u svetu.

Imamo hiljade, desetine hiljada igrača koji se takmiče širom sveta. Nažalost, samo 400 do 500, i muškaraca i žena, singl, dubl, mešovito, živi od ovog sporta. To je nešto o čemu mislim da malo ljudi priča, ali osećam da je važno da se uvek podsetimo da smo, prema nekim statistikama, treći ili četvrti najgledaniji sport na svetu. – smatra Nole.

FOTO: Printscreen/Twitter

Novak je govorio o lošoj poziciji nižerangiranih igrača, te da se moraju stvoriti uslovi da i oni zarađuju za život od tenisa.

Tenis gleda 1,3 milijarde ljudi, a mi ne možemo da imamo više od 400-500 koji žive od njega. Mislim da to moramo da uzmemo u obzir i razmislimo o tome da li ovom sportu ide sjajno ili ne. Podele definitivno nisu nešto što PTPA zastupa. Mi želimo da se ujedinimo, želimo više da predstavljamo glasove igrača koji se inače ne čuju, sa kojima nemate priliku da razgovarate ili ih vidite. Moramo da uradimo bolji posao, moramo da napravimo bolji sistem da nižerazredni igrači zarađuju za život. Barem da se oporave. – zaključio je Đoković.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter