0
Niže lige

FOTO: RFK Novi Sad

ŽIGIĆ PRED JEDINSTVO: „Svesni smo da nas očekuje težak meč“ (VIDEO)

Objavljeno: 01.03.23 u 17:55

Novi izazovi za „kanarince“ iz Srpske Atine

RFK Novi Sad je maestralno startovao u prolećnom delu sezone, pošto je u prvom kolu slavio na gostovanju protiv Trajala u Kruševcu (3:0). Kanarinci nemaju vremena za slavlje pošto ih već sutra očekuje duel u kome će ugostiti ekipu Jedinstva iz Uba sa kojim su u prvom delu sezone odigrali (1:1) u gostima.

Branko Žigić trener RFK Novi Sad je na konferenciji koja je održana pred duel protiv Jedinstva rekao da mu je drago što je ekipa nastavila u istom ritmu, kao i u jesenjem delu sezone.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Lep početak za nas. Kao što smo najavili da bi bilo dobro da u prvenstvo uđemo kao što smo završili prvi deo sezone. Upravo smo to i uradili u Kruševcu, ali smo se dosta fizički, ali i emotivno istrošili, zbog slavlja posle dobrog starta. Upravo nam je ovaj jedan dan dobrodošao da se odmorimo i što bolje spremimo za ono što nas očekuje već danas. Mislim da će nam kao i protiv Trajal biti potrebno strpljenje kako bi stigli do trijumfa – rekao je trener Branko Žigić.

Da li ste upoznati sa kvalitetima Jedinstva, jer i oni imaju velike ambicije u ovoj sezoni?

– Kao i mi i oni su startovali pobedom protiv Zlatibora. Imaju mladog perspektivnog trenera. Doveli su i nekoliko pojačanja u ovom prelaznom roku i to u ofanzivi. Imaju brze napadače i siguran sam da nam neće biti lako da sačuvamo mrežu i da postignemo postignemo gol, koji bi nam mnogo značio i približio pobedi. Za mene je najbitnije da ekipa ponovi pristup iz Kruševca. Verujem da će tako biti jer verujem u ove momke. Mali problem predstavljaće nam i teren, ali mislim da će do sutra sve biti kako treba. Sa pobedom dobijamo mnogo i mislim da su igrači svesni toga – rekao je Branko Žigić.

Najbolji igrač prošlog kola Prve lige, Vojislav Balabanović je kao i trener Branko Žigić, veliki optimista.

Svesni smo da nas očekuje težak meč. Neće biti nimalo lako igrati u ovakvim vremenskim uslovima, ali mi smo spremni da daćemo sve od sebe da ostvarimo zacrtani cilj. Jedinstvo ima dobru ekipu i mislim da se neće tako lako predati. Moramo da budemo oprezni. Spremni smo, atmosfera je odlična i mislim da će to i ovog trenutka presuditi – zaključio je Balabanović.

Utakmica 21. kola Prve lige Srbije između RFK Novi Sad i Jedinstva Ub igra se sutra u Čelarevu sa početkom od 13 časova, a uživo promenu rezultata možete pratiti na našoj Instagram stranici.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter