0
Fudbal

FOTO: Twitter/@slbenfica_en

OGROMAN SKANDAL U PORTUGALU: Slavni klub optužen za ozbiljnu poresku prevaru!

Objavljeno: 01.03.23 u 16:55

Mogli bi da dobiju drakonsku kaznu

Poslednje vesti koje dolaze iz Portugala šokirale su kompletnu fudbalsku javnost u toj zemlji, a tiču se slavne Benfike.

Naime, čuveni klub iz Lisabona kao i nekoliko njegovih menadžera optuženi su da su otvorili fond za izdavanje lažnih faktura, što se tumači kao ozbiljan prekršaj.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Preciznije rečeno Benfika SAD, koja trenutno upravlja portugalskim velikanom, optužena je za poresku prevaru, navodi se u izjavu koju je navedena kompanija dala berzanskim vlastima.

Članovi koji su bili u upravnom odboru od 2016. do 2020. godine od kojih je jedan i dalje na funkciji, takođe su optuženi za isto delo, kao i za falsifikovanje dokumenata – dodaje se u izjavi.

Na pitanje „AFP-a“, Repupličko javno tužilaštvo je potvrdilo „postojanje istrage u vezi sa činjenicama koje bi mogle predstavljati krivično delo utaje poraze“, odbijajući da navede imena umešanih zvaničnika.

Što se tiče imena glavni optuženi je Luis Filipe Vijera, predsednik Benfike u periodu od 2003. do 2021. godine, kao i Domingo Soareš de Oliveira, prvi čovek Benfika SAD.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter