0
ATP

FOTO: Twitter/AustralianOpen

NOVAK SVESTAN KAKVA JE SITUACIJA: „Uzeće mi mesto broj jedan, pa ću ga vratiti i tako u krug!“

Objavljeno: 01.03.23 u 12:14

Ima svoje ciljeve.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković uspešno je započeo učešće na turniru u Dubaiju, gde je na startu savladao češkog tenisera Tomaša Mahača sa 2:1. Nakon tog susreta, Novak je pričao o ciljevima i ambicijama u budućnosti, gde je istakao zdravlje kao prioritet.

– Kada sam postao prvi put svetski broj jedan, 2011, morao sam da postavim nove ciljeve, snove. Biti broj jedan je uvek krajnji cilj. To je, bez sumnje, vrhunsko dostignuće. Trudio sam se da što duže ostanem na tom mestu. Mislim da mi je konzistentnost dobra, da sam relativno zdrav bio tokom karijere, da nisam imao previše povreda. To mi je omogućilo da sakupim dosta bodova. Ponosam sam na ovo dostignuće – počeo je Đoković i dodao:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

– Ove godine punim 36 godina, tako da ne mislim da je ovo najveći prioritet. Voleo bih da ostanem zdrav i da produžim karijeru koliko god mogu. To je jedan prioritet. Drugi prioritet je igranje najboljeg tenisa na Grend slemovima, pokušaj da se osvoji što više Grend slemova. Ako prvo mesto bude posledica dobrih rezultata, biću veoma srećan. Naravno, želeo sam da oborim Rodžerov rekord, želeo sam da oborim rekord Štefi Graf. Kad sam bio blizu, što da ne? Trenutno se fokusiram na neke druge ciljeve.

Novak se zatim osvrnuo na prvu poziciju na ATP listi, rekavši da slede mnogi izazovi koje mlade generacije donose. Pored toga, Đoković je svestan da ne planira da igra toliko kao pre, kao i da će mu definitivno neko „oduzeti“ prvo mesto, ali da će ga zasigurno vratiti.

– Mislim da je ovo najmanji broj bodova koje imam kao broj jedan. Nije to samo zbog činjenice da nisam igrao na par Grend slemova i svega što se dešavalo prošle godine, već i zbog drugih igrača. Neki su propustili zbog povreda, neki nisu imali konzistentnost. Opet, sve to čini ovaj uspeh još većim. Ponosan sam, to je sve što mogu da kažem. Radim koliko i drugi. Posvećen sam sportu. Trudim se. Mnogo je izazova koji donosi mlađa generacija. Alkaras je tu, verovatno jedan od vođa naredne generacije. Rune. Onda imate Cicipasa. Oni igraju na visokom nivou stalno. Igraju mnogo turnira, nedelja. Ja ne igram toliko, ne planiram da igram toliko koliko i oni. Pretpostavljam da će na kraju opet uzeti broj jedan, onda ću ga ja vratiti, pa oni ponovo uzeti i tako u krug – zaključio je Đoković.

15
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter