0
Niže lige

FOTO: MerkurXTip

MERKURXTIP „SA TERENA“: Sledeća destinacija Zapadna Srbija i OFK Osečina! (VIDEO)

Objavljeno: 01.03.23 u 15:15

U sklopu promocije „pravog“ fudbala, MerkurXtip vam donosi emisiju kratkog formata pod nazivom „Sa terena“, koja će, putujući po Srbiji, predstavljati klubove iz nižih liga. Marko Grbić neprestano šparta Srbijom i prikazuje pravo lice „malih“ klubova koji mogu da ponesu ime i veliki zbog predanog rada i borbe sa problemima koje nosi svakodnevno funkcionisanje.

Iz epizode u epizodu imamo priliku da se upoznamo sa nosiocima esencije fudbalske igre u našoj zemlji, a u 21. epizodi donesimo priču o Fudbalskom klubu Osečina, sada članu Kolubarsko-mačvanske Zone. Na polusezoni je OFK Osečina na solidnom 4. mestu, a devet bodova ga deli do lidera Vrelo sporta.

OFK Osečina osnovan je 1947. godine, tada pod imenom Podgorka, po čuvenoj firmi, ali početkom devedesetih godina prošlog veka, menja ime koje nosi i danas. Čini se da je trenutna liga po meri ovog kluba jer opština ima oko 10.000 stanovnika, a sama varošica 2.000 po poslednjem popisu.

Ipak, infrastruktura ovog kluba prevazilazi trenutni rang. Tribine su odavno izgrađene pa se sada radi na njihovoj obnovi, kupljeni su reflektori i čekaju se samo stubovi da se otvori nova dimenzija treninga, a možda i igre ekipe. Osečina je klub bogate tradicije. O trenutnoj situaciji u klubu pričao nam je član uprave Jovan Nedić, a deo o istoriji došao je od čuvenog kapitena i legende ovog kluba Gorana Nikolića Čave. Takođe, sjajne anegdote vezane su za karijeri Nikolića, a ostavljamo vam da pogledate i saznate ko je najveći rival Osečine i na mečevima sa kojom ekipom je uvek praznik fudbala.

Do neke nove priče, budite sa MerkurXtip-om NA TERENU i upoznajte pravi srpski fudbal!

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter