0
Evroliga

Vladimir Lučić (FOTO: Starsport)

LUČIĆ PRED DUEL SA ZVEZDOM: „Za mene je duel sa njima posebna motivacija“

Objavljeno: 01.03.23 u 19:33

Srbin iščekuje neizvesnu utakmicu

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak gostuju ekipi Bajerna iz Minhena u okviru 26. kola Evrolige, a pobeda će biti imperativ ako još uvek žele plasman u TOP 8.

Uoči ovog duela za „Telegraf“ je govorio srpski košarkaški reprezentativac i igrač nemačke ekipe, Vladimir Lučić.

VESTI O ZVEZDI:

Zvezda, takođe, ima izvanrednu ekipu, možda jednu od najboljih bekovskih pozicija u čitavoj Evroligi. Protiv nas, Kampaco će biti deo ekipe, što nije bio u prethodnim utakmicama Evrolige. Ne treba ni trošiti reči o kvalitetu i stvarima koje on doprinosi igrajući za ekipu. Sigurno nas ovde očekuje “gostujući teren”, kao što je bio slučaj i protiv Partizana, zbog navijača. Posle poraza od Albe, mislim da im je ovo utakmica koju moraju da pobede. Ja sa nadam da ćemo mi da iskoristimo dobar trenutak posle osvajanja titule u Kupu i probati da zabeležimo pobedu.

Upitan je da li bi mogao da uzvrati na način na koji je Gudurić razbio Partizan, da on to ponovi protiv Zvezde.

Ne gledam to tako. Za mene je lično Zvezda posebna motivacija. Odrastao sam igrajući derbi utakmice. Siguran sam da će, kao i svi ostali mečevi biti poseban za igranje. Ali, veliki broj prijatelja imam koji su trenutno deo ekipe Crvene zvezde i sa jedne strane, biće mi drago da ih vidim i igram protiv njih. Takođe, sigurno će biti dobra atmosfera za igranje. Nemam tu vrstu motivacije da pobedim Zvezdu jer sam bio kapiten Paritzana, već, da donesem pobedu svojoj ekipi.

Imao je komentar i na debi Kampaca, kao i faktor Argentinaca u Zvezdi.

Mislim da je karakterno, kao i veliki broj Argentinaca, pravi takmičar, igrač sa karakterom, atletski snažan, odličan defanzivac koji se ne štedi da ima bitnu defanzivnu ulogu. To je veliki kvalitet koji običan gledalac možda ne vidi, a koji on donosi Crvenoj zvezdi.

– Napadački, izvanredan talenat. Ume da razigra igrača, da da koš u svojoj kreaciji. Svakako, kao bivši igrač Real Madrida i NBA igrač u Denveru je veliko pojačanje za Crvenu zvezdu u nastavku Evrolige – zaključuje Lučić.

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter