0
Evroliga

FOTO: Dragana Stjepanović

HRABRA IZJAVA TRINKIJERIJA: Trenera Bajerna ne zanima što će Kampaco debitovati za Zvezdu!

Objavljeno: 01.03.23 u 16:32

Kod njega ne postoji strah od Argentinca

Košarkaši Crvene zvezde će u četvrtak od 19 časova gostovati ekipi Bajerna iz Minhena u okviru 26. kola Evrolige.

Izabranici Duška Ivanovića će pokušati da poprave utisak nakon šokantnog poraza od Albe u Beogradu, a pred njima nije ni malo lak izazov.

VESTI O ZVEZDI:

Uoči ovog meča je govorio bivši trener Partizana i aktuelni šef struke Bajerna, Andrea Trinkijeri.

– Naučio sam u prošlosti da je pobeda u Kupu jako bitna. To nije zbog onog što ti Kup donosi, već zbog onoga što može da ti oduzme. Kada sam bio u Partizanu, profesor Koprivica, koji je jedan od ljudi koji me je najviše inspirisao u košarci, mi je uvek govorio da je najbolje kada počneš sezonu sa osvojenim trofejom. Tada je put pametniji. Verujem da možemo da uklopimo sve što imamo, dobar vikend. Ja verujem u ovaj tim, a to je bilo potrebno i mom timu. Samopouzdanje dođe i ode. Meni nije bilo to potrebno, ali timu jeste. To je pozitivan „puš“. Ja hranim sebe pobedama, titulama, to je ultimativni razlog zašto sam ovde. Ali, ne dozvoljavam da titula, ili poraz, definišu mene. Sada je sve gotovo. Takođe, odigrali smo super-solidnu utakmicu u Tel Avivu, a sutra imamo novu evroligašku utakmicu. Vraćamo se i nastavljamo da se takmičimo.

Prilično se hrabro Italijan poneo posle pitanja o debiju Fakunda Kampaca u Zvezdi, koji će biti baš ovog četvrtka.

– Baš me briga. Crvena zvezda je uvek Crvena zvezda. Oni imaju jednu od najintrigantnijih bekovskih linija u Evroligi. Kampaco, Vildoza, Nedović. Ne znam koliko timova bi mogli da sastave ovakvu bekovsku liniju zajedno. Ali, mi nismo „na sniženju“. Igraćemo najjače što možemo – rekao je Trinkijeri.

Nemačke novinare je zanimalo i koliko Vladimir Lučić može da pomogne timu posle oporavka od povrede.

Odmarao je 33 utakmice, trebalo je da je dovoljno. Nije fit, igra svojim umom, željom, iskustvom. On nije spreman skroz, ali ćemo ga koristiti za ono što nam je potrebno, a to je uvek dovoljno.

4
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter