0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

BIVŠI STRATEG CRVENE ZVEZDE NOVI SELEKTOR KINE: Raduje se što će pomoći u borbi za plasman Svetsko prvenstvo 2026!

Objavljeno: 01.03.23 u 15:44

Veoma je optimističan.

Srpski trener Aleksandar Janković je zvanično postao selektor reprezentacije Kine. Biće to njegov povratak u seniorski fudbal nakon duže pauze, dok je u proteklom periodu radio u mlađim selekcijama ove zemlje.

U dva navrata je trenirao Crvenu zvezdu, zatim je vodio Mehelen, Standard iz Liježa, pre nego što se preselio u Kinu. On je upoznat sa njihovim sistemom, pošto je imao angažman u selekciji do 19 godina, potom i u reprezentacijama do 22, odnosno 23 godine, a pre nego što je dobio posao u seniorskoj selekciji.

Janković je na predstavljanju istakao da je upoznat kako sve funkcioniše, jer je tu već pet godina.

Za pet godina dobre komunikacije sa FS Kine stekao sam poverenje i nadu da će se u budućnosti ostvariti bolji rezultati. Kao trener koji živi na terenu mogu da kažem da pripreme počinju danas. Kao što znate u protekle četiri godine bio sam selektor reprezentacije do 23 godine. Nisam samo gledao igrače te starosne dobi, nego sam pažljivo gledao mečeve kineske lige. Stekao sam uvid i stekao informacije o kineskim reprezentativcima – izjavio je Janković na konferenciji za medije.

Najveći cilj je plasirati se na Svetsko prvenstvo 2026. godine posle dužeg vremena.

Moramo da postavimo jasan cilj, a to je da damo sve od sebe da se plasiramo na turnir 2026. godine. Kao član stručnog štaba Radomira Antića bio sam učesnik Mundijala u Južnoj Africi. Kada je on dobio crveni karton protiv Australije, predvodio sam srpskim tim na nekim mečevima. Sa 39 godina sam imao selektorsko iskustvo. Očekujem da mi to pomogne da selekciju Kine podignem na viši nivo – zaključio je novi selektor Kine

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter