0
Košarka

Srbija - Velika Britanija, kvalifikacije za svetsko prvenstvo FIBA 27 - Feb - 2023. Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

MARKO JAGODIĆ-KURIDŽA PORUČIO: „Za reprezentaciju sam uvek tu, voleo bih da idem na SP!“

Objavljeno: 28.02.23 u 09:50

Nada se da će otići na Mundobasket!

Košarkaši Srbije savladali su sinoć selekciju Velike Britanije, 101:83, u poslednjem kolu kvalifikacija za Mundobasket i tako izborili plasman na Svetsko prvenstvo.

Nakon meča za novinare je govorio jedan od najiskusnijih u timu, Marko Jagodić-Kuridža.

Počeli smo loše u odbrani, nismo imali potrebnu agresivnost, rival je pogodio nekoliko teških šuteva. U nastavku smo lomili rivala, uspeli da odigramo defanzivno kako treba u završnici treće, stekli smo dvocifrenu prednost, nastavili da igramo u visokom ritmu, imali podršku navijača, pa smo na kraju stigli do cilja, do Svetskog prvenstva. – istakao je košarkaš Budućnosti.

Srbija – Velika Britanija, kvalifikacije za svetsko prvenstvo FIBA 27 – Feb – 2023. Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Iza nas su izuzetno zahtevne kvalifikacije, kroz državni tim je prošlo više od četvrdeset igrača, a to nije lako uklopiti i napraviti sistem, kada se sastav menja iz meča u meč. – kazao je Marko.

Da li očekujem da ću igrati na Svetskom prvenstvu? Ja bih voleo, uvek sam tu za reprezentaciju, ako selektor Pešić odluči drugačije, reprezentacija će u meni imati jednog od najvećih navijača. – zaključio je Jagodić-Kuridža.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter