1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

IVICA KRALJ POTPUNO JASAN: „Očekujemo reakciju igrača na sve ovo!“ (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 28.02.23 u 12:58

Bila je potrebna šok terapija!

Nakon još jednog velikog kiksa u domaćem šampionatu i remija sa Radničkim 1923 (1:1), Gordan Petrić je odlučio da se automatski povuče sa mesta šefa struke Partizana, da ne čeka dogovoreni termin, odnosno do reprezentativne pauze.

Ivica Kralj, sportski direktor crno-belih, brzo je reagovao i na mesto trenera doveden je Igor Duljaj, još jedna legenda Partizana.

Kada ste deo Partizana to nosi mnogo lepih trenutaka, naravno, ima i ovih drugih, kojih pokušavamo da bude što manje ali su deo svih igara. Igor Duljaj je naš novi trener, prvi u mom mandatu. Sigurno da ne dolazi u idealnom momentu, kao i svi mi kada dolazimo, nikada se ne dolazi kada je sve potaman, već kada ima nekih problema. Takva je i situacija sa Igorom u ovom momentu. – počinje Kralj.

Iskoristio je priliku Kralj da se zahvali Gordanu Petriću, doskorašnjem treneru vicešampiona Srbije.

FOTO: FK Partizan

Pre svega moram da se zahvalim Gordanu Petriću koji je došao u trenutku kada su rezultati bili takvi kakvi su bili. Doneo je puno toga pozitivnog, nažalost poslednji rezultati su se odrazili na njegovo zdravstveno stanje i došlo je do ovog epiloga. Hvala mu za sve što je uradio za Partizan, veliki trener i veliki čovek, družićemo se, nadam se da će i u budućnosti biti deo Partizana. – ističe sportski direktor Partizana.

Smatra sportski direktor kluba iz Humske da šok terapija u vidu promene trenera itekako može da donese nešto pozitivno u predstojećem večitom derbiju.

Zaista smo imali dva šokantna rezultata, niko od nas to nije očekivao. Došlo je do promene, očekujemo reakciju igrača na sve ovo. Trener će pokušati koliko je u njegovoj moći da nešto promeni do samog derbija, uveren sam da šok terapija može da donese neki pozitivan rezultat. – smatra nekadašnji golman crno-belih.

Kralj je ipak, večiti optimista i veruje u igrače, jer podseća da su to isti momci koji su savladali Keln i igrali ravnopravno sa Nicom.

Videli ste kako je izgledalo protiv Šerifa, imali smo idealnih 20ak minuta, jedan momenat nepažnje i sve se promeni. Jednostavno to se dešava, trebaće nam vremena da izanaliziramo sve što se dešavalo prethodnih 15 dana, sve je to draž fudbala. Nažalost desilo se nama, a ne nekim drugima. Ja sam ipak večiti optimista, verujem u ove igrače, to je ekipa koja je dva puta pobedila Keln, koja je igrala ravnopravno sa Nicom, dobra ekipa, međutim psihološki očigledno da su pali a na nama je da učinimo sve da se oni izdignu iznad ove situacije. Još jednom da mu poželim sreću koja će mu trebati a on ima znanje i kvalitet da unapredi igru Partizana. – jasan je Kralj.

Ivica Kralj FK Partizan pocetak prolecnih priprema za – Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Teleoptik on December 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

U kakvoj god da su formi ekipe, u večitom derbiju nema favorita. Tako će biti i ovoga puta, iako je jasno da Crvena zvezda ulazi relaksiranije.

Sigurno, oduvek je tako, ali u ovom momentu je Crvena zvezda u relaksiranijoj situaciji, ukoliko to može biti kad je derbi u pitanju uopšte. Ipak, verujem da možemo da se izdignemo iz ove situacije i da odigramo dobru utakmicu. Dobra utakmica podrazumeva i dobar rezultat, mada mnogo srećnih ili nesrećnih okolnosti utiču na konačni rezultat. U svakom momentu moraju biti hladne glave i da veruju da mogu da pobede u derbiju. Ja sam igrao 22 derbija, znam šta se tu dešavalo, kada smo bili najveći favoriti nismo uspevali da pobedimo i obrnuto, tako da verujem da možemo da ostvarimo dobar rezultat u petak. – smatra sportski direktor Partizana.

Za kraj, osvrnuo se na ciljeve u naredna tri meseca.

Dan po dan, da odigramo derbi, da vidimo kako će se to završiti. Plan je da se konsoliduje ekipa, da se vratimo na pravi kolosek, činjenica je da Crvena zvezda ima veliku bodovnu prednost ali mi i dalje imamo svoje sportske ciljeve. Na tome ćemo da radimo, da polako pripremamo ekipu za leto i Ligu Šampiona. Bilo bi da što pre izađemo iz trenutne situacije, i ovom prilikom pozivam navijače, bez obzira što imaju pravo na nezadovoljstvo, pozivam ih da budu uz igrače i da im daju podršku jer njihova podrška zaista daje nešto posebno. Kao neko ko je od 14 godine u ovom klubu znam koliko to znači, koliko negativna energija donosi probleme a koliko pozitivna energija i njihova snaga mogu da nam daju krila. Zato još jednom molim navijače za podršku igračima i novom treneru, a igrači će im to vratiti na najbolji način. – zaključio je Kralj.

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

0
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter