0
Košarka

FOTO: STARSPORT

(PRVA ČETVRTINA) ORLOVI UBEDLJIVI NA STARTU MEČA: Gudurić ‘zatrpao’ koš Britanaca, pa morao na klupu zbog problema sa faulovima! (FOTO)

Objavljeno: 27.02.23 u 20:23

Čudan sudijski kriteterijum u Beogradu!

U okviru poslednje runde kvalifikacija grupe I za odlazak na Svetsko prvenstvo, košarkaška reprezentacija Srbije ugostila je u Beogradu selekciju Velike Britanije.

Nakon 10 minuta borbe u hali ‘Aleksandar Nikolić’ Orlovi su stekli prednost OD 28:20.

Srbija je gotovo besprekorno otvorila susret u hali Aleksandar Nikolić. Orlovi su na krilima Marka Gudurića već na polovini prvog kvartala stvorili velikih +9 (14:5). Selektor Pešić je na parket poslao petorku sa čak četiri evroligaška igrača (Avramović, Gudurić, Mitrović, Petrušev + Aleksa Radanov).

Britanci su do poena stizali najčešće iz tranzicije ili prodorima u ranoj fazi ofanzive.

Guduriću su u najvećoj meri pomagali Filip Petrušev i Luka Mitrović. Mlađi, od dvojice centara Crvene zvezde, atraktivnim zakucavanjem je podigao publiku na noge.

FOTO: STARSPORT

Čudan sudijski kriterijum ‘naterao’ je Pešića da iz igre povuće najraspoloženijeg pojedinca. Marku Guduriću je već u prvoj deonici dosuđena treća lična greška i popularni Kari nije smeo da rizikuje.

Dušan Ristić je pogodio trojku kojom se Srbija odlepila na +11, ali su gosti uzvratili na idetinačan način pa je prvi period igre završen rezultatom 28:20.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter