0
Košarka

FOTO: STARSPORT

POZNAT DATUM KADA ĆE SRBIJA SAZNATI PROTIVNIKE: Evo kada je zakazan žreb za Svetsko prvenstvo! (FOTO)

Objavljeno: 27.02.23 u 22:48

Ubedljiva pobeda u Beogradu!

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Velike Britanije u poslednjem kolu grupe I kvalifikacija za odlazak na Mundobasket.

Orlovi su briljirali u drugom poluvremenu, pokazali kvalitet i opravdali epitet aspolutnog favorita. Pobedom u krcatoj hali ‘Aleksandar Nikolić’, rezultatom 101:83, ostvaren je plasman na Svetsko prvenstvo.

Najefikasniji igrač u redovima pobedničkog sastava bio je Aleksa Avramović sa učinkom od  20 postignutih poena, dva skoka i tri uspešna dodavanja. Koliko su Orlovi timski izgledali dobro u drugom poluvremenu svedoči činjenica da je čak pet igrača zabeležilo dvocifren broj poena.

Luka Mitrović se istakao sa 15, Ognjen Dobrić je dodao 14, Marko Gudurić 13, a Filip Petrušev 12 poena.

Naredno Svetsko prvenstvo koje je na programu od 25. avgusta do 10. septembra igra se na Filipinima, u Indoneziji i Japanu. Glavni deo turnira planiran je za Filipine, a prestižno takmičenje publika će  gledati iz jedna od najvećih dvorana na planeti u gradu Bulakanu. Velelpna hala ima kapacitet od čak 55 hiljada mesta.

Šeširi za žreb još nisu poznati, ali izvesno je da će Srbija kao šestoplasirana na rang listi biti deo prvog šešira. Žreb za Mundobasket zakazan je za 29. april u Kezon Sitiju.

SVE ZEMLJE UČESNICE:

Afrika: Angola, Zelenortska ostrva, Egipat, Obala Slonovače, Južni Sudan.

Amerika: SAD, Brazil, Kanada, Meksiko, Portoriko, Venecuela, Dominikanska Republika.

Azija i Okeanija: Australija, Kina, Iran, Japan, Jordan, Liban, Novi Zeland, Filipini.

Evropa: Finska, Francuska, Italija, Slovenija, Španija, Crna Gora, Litvanija, Letonija, Grčka, Nemačka, Gruzija, Srbija.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter