0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ORLOVI U FINIŠU POLUVREMENA VRATILI IZGUBLJENO: Srbiju čeka velika borba za Mundobasket u nastavku meča! (FOTO)

Objavljeno: 27.02.23 u 20:47

Snažan otpor gostujuće selekcije!

U okviru poslednjeg kola kvalifikacija grupe I za odlazak na Svetsko prvenstvo, košarkaška reprezentacija Srbije ugostila je u hali ‘Aleksandar Nikolić’ selekciju Velike Britanije. Orlove samo trijumf pred domaćom publikom vodi na prestižno takmičenje, dok su gosti kao ekipa sa začelja tabele odavno ostali bez ikakvih šansi za učešće na planetarnoj smotri.

Posle 20 minuta nadmetanja u srpskoj prestonici rezultat je 46:41.

FOTO: STARSPORT

Srbija je gotovo besprekorno otvorila susret u hali ‘Aleksandar Nikolić’. Orlovi su na krilima Marka Gudurića već na polovini prvog kvartala stvorili velikih +9 (14:5). Selektor Pešić je na parket poslao petorku sa čak četiri evroligaška igrača (Avramović, Gudurić, Mitrović, Petrušev + Aleksa Radanov).

Britanci su do poena stizali najčešće iz tranzicije ili prodorima u ranoj fazi ofanzive.

Guduriću su u najvećoj meri pomagali Filip Petrušev i Luka Mitrović. Mlađi, od dvojice centara Crvene zvezde, atraktivnim zakucavanjem je podigao publiku na noge.

Čudan sudijski kriterijum ‘naterao’ je Pešića da iz igre povuće najraspoloženijeg pojedinca. Marku Guduriću je već u prvoj deonici dosuđena treća lična greška i popularni Kari nije smeo da rizikuje.

Dušan Ristić je pogodio trojku kojom se Srbija odlepila na +11, ali su gosti uzvratili na idetinačan način pa je prvi period igre završen rezultatom 28:20.

Druga četvrtina otvorena je poenima Dušana Ristića. Centarska linija srpske izgledala je
gotovo besprekorno, imajući u vidu sjajnu saradnju sa Stefanom Jovićem koji je za jako
kratko vreme podelio četiri asistencije.

Gosti su nastavili da napadaju nepostavljenu odbranu Srbije i tako za samo nekoliko uvodnih sekundi napada dolazili do lakih poena. Britanci su prišli na vrlo neprijatnih 30:27 posle 13 minuta borbe.

Seriju Britanaca u kojoj se istakao Elis na kratko je jednim poenom sa linije slobodnih bacanja prekinuo Petrušev.

Orlovi su jednostavno stali u napadu, protok lopte nije postojao i igra je stagnirala.

Zlata vredna bila je trojka Filipa Petruševa za 34:29. Pogađali su i gosti, ali favorit je barem na kratko ponovo pronašao ritam i iskoristio tri vezana poseda iz kojih je došao do poena.

Osim vodećeg poenterskog učinka i očiglednih liderskih sposobnosti Elis se istakao i sjajnim osećajem za skok. Pravio je Britanac velike probleme našem timu na obe strane terena. Na minut do kraja drugog kvartala poravnali su gosti na 39:39.

Zahvaljujuči preciznom izvođenju slobodnih bacanja Alekse Avramovića i pogotkom za tri poena Stefana Jovića Srbija se odvojila na +5 (46:41).

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter