5
Evroliga

Nemanja Nedovic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Alba Berlin at Aleksandar Nikolic Hall on February 24, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NEDOVIĆ OTKRIO: „Bio sam na raspolaganju reprezentaciji, ali mi je rečeno da nema potrebe da se forsira!“

Objavljeno: 27.02.23 u 09:45

Osvrnuo se na meč sa Albom.

Nemanja Nedović igra jednu od najboljih sezona u životu. Iskristalisao se u predvodnika tima Crvene zvezde Meridianbet, a nedavno je osvojio i prvi trofej u crveno-belom dresu.

U razgovoru za Mozzart Sport dotakao se pre svega utakmice sa Albom i šokantnog poraza.

Očigledno je šta nam se desilo. Dobro smo ušli u utakmicu, prvih 20 minuta je to prilično dobro izgledalo, iako su oni već krajem prvog poluvremena uhvatili priključak. Mogli smo tu da napravimo osetniju razliku, ali to se nije desilo. U drugom poluvremenu, totalno bez energije, koncentracije, onoga kako smo pripremali utakmicu… To su iskoristili i pokazali da su nezgodna ekipa. Non-stop se kreću, imaju veliki broj akcija, ali smatram da smo morali bolje, da iskontrolišemo utakmicu, pogotovu u prvih pet minuta treće četvrtine kada je trebalo da se odlepimo i rešimo utakmicu. – smatra Nemanja.

Nemanja Nedovic looks dejected during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Alba Berlin at Aleksandar Nikolic Hall on February 24, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Zabrana Fakunda Kampaca konačno ističe i od sledeće utakmice u Evroligi on će imati pravo nastupa za Zvezdu. Do sada crveno-beli nisu izgubili kada je on igrao – 11/11.

Sigurno da je bio uključen više nego prethodnih nedelja u poslednjih par zbog Kupa i čitave situacije gde nam ističe zabrana. Mnogo bi značio i utisak je da smo protiv Albe na neki način čekali da nas neko povuče, preseče neku loptu ili pojača ritam u odbrani, ali dobro… Neobična je situacija, hvala Bogu da se privodi kraju, nadam se da će sve proteći kako treba i da ćemo od sledeće utakmice, bez stvari sa strane, moći da se koncentrišemo samo na mečeve i njihovu pripremu. – kazao je košarkaš crveno-belih.

Zatim je otkrio i da je bio na raspolaganju reprezentaciji, ali da je dobio smernice da nije potrebno da forsira.

Nemanja Nedovic Czech – Serbia, Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, Ceska – Srbija, 3.9.2022. Prag, Ceska photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Bilo je jasno da mi koji igramo Evroligu nećemo moći da se odazovemo za Grčku, jer i mi i Partizan igramo svaku utakmicu kao finale zbog plasmana u plej-of, ali sam bio na raspolaganju za drugu utakmicu. Nemam fizički problem koji je mogao da me spreči da nastupim, ali rečeno mi je da nema potrebe da se forsira. Nije bila moja odluka, već odluka selektora. Tako je bilo i u prethodnom prozoru. Svestan sam da je delikatna situacija, da se igra utakmica za plasman na Svetsko prvenstvo i siguran sam da će momci to da izguraju, ali eto, krivo mi je što i ja ne mogu da pomognem u tom plasmanu. – zaključio je Nedović.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

2
2

5 Komentara

  1. Njemu je selektor rekao da se ne forsira, pa urnebesno. Mi i ne zaslužujemo prolaz. Otkaz ovom šarlatanu od trenera

    3
    1
    Odgovori
  2. Da sam ja selektor ti mi više ne bi zaigrao za reprezentaciju do kraja mog mandata.Čuj igra košarku života…Gudurić je za njega Lebron lično.Da su svi na okupu ne bi imao mesta u 12 a možda i u 16

    9
    8
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter