0
Košarka

FOTO: STARSPORT

MNOŠTVO POZNATIH U PIONIRU: Proslavljeni trener i plej Partizana navijali za Srbiju, Dodik u društvu Danilovića bodrio Orlove! (FOTO)

Objavljeno: 27.02.23 u 22:26

Izboren je plasman na Svetsko prvenstvo!

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Velike Britanije u poslednjem kolu grupe I kvalifikacija za odlazak na Mundobasket.

Orlovi su briljirali u drugom poluvremenu, pokazali kvalitet i opravdali epitet aspolutnog favorita. Pobedom u krcatoj hali ‘Aleksandar Nikolić’, rezultatom 101:83, ostvaren je plasman na Svetsko prvenstvo.

Najefikasniji igrač u redovima pobedničkog sastava bio je Aleksa Avramović sa učinkom od 20 postignutih poena, dva skoka i tri uspešna dodavanja. Koliko su Orlovi timski izgledali dobro u drugom poluvremenu svedoči činjenica da je čak pet igrača zabeležilo dvocifren broj poena.

Luka Mitrović se istakao sa 15, Ognjen Dobrić je dodao 14, Marko Gudurić 13, a Filip Petrušev 12 poena.

Pobedu reprezentacije Srbije iz lože su posmatrali proslavljeni trener Partizana, Duško Vujošević, kao i nekadašnji plejmejker nacionalnog tima naše zemlje, Milenko Tepić.

FOTO: STARSPORT

U društvu predsednika Košarkaškog saveza naše zemlje, Predraga Danilovića, našao se i prvi čovek Republike Srpske, Milorad Dodik.

 

9
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter