0
Košarka

FOTO: STARSPORT

BRITANCI SAGLASNI: ‘Kapa dole Srbiji! Čestitke Pešiću i ekipi!’ (FOTO)

Objavljeno: 27.02.23 u 23:50

Veliki uspeh Orlova!

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Velike Britanije u poslednjem kolu grupe I kvalifikacija za odlazak na Mundobasket.

Orlovi su briljirali u drugom poluvremenu, pokazali kvalitet i opravdali epitet aspolutnog favorita. Pobedom u krcatoj hali ‘Aleksandar Nikolić’, rezultatom 101:83, ostvaren je plasman na Svetsko prvenstvo.

Po završetku meča oglasio se prvotimac Veliki Britanije, Karl Vitl.

– Bila je ovo dobra utakmica za nas. Bili su agresivni u prvoj četvrtini, reagovali smo dobro i smanjili razliku. Bili smo u igri, stvarali pritisak, bili korak ispred. Pogodili smo dosta šuteva, ali smo i mi realizovali nekoliko teških. Kapa dole Srbiji za pobedu. Ponosan sam na to šta smo uradili danas. Kada tim šutira 60%, teško ih je dobiti – poručio je Karl Vitl.

Selektor Stotel je posebno zadovoljan činjenicom da je za njegovu selekciju tokom ovog ‘prozora’ debitovalo čak pet igrača.

– Čestitke Srbiji i Pešiću na kvalifikaciji za Mundobasket. Ovo je bila šansa za nas i federaciju. Ponosni smo, u ovom prozoru je pet igrača novih nastupilo za nas. Ovo je bila nova grupa. Imali smo neku vrstu evolucije, tako da sam ponosan na sve to. Ovde je veoma izazovno u Beogradu, tu ima dosta talenta iz Evrolige. Igrali smo stil koji nama odgovara. Na kraju, naši igrači će naučiti iz svega ovoga. Svaka čast Srbiji kako je našla rešenja za našu odbranu u drugom poluvremenu. Kao trener tima koji se razvija, zadovoljan sam i srećan kako se naš tim razvija – rekao je Mark Stotel.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter