0
Košarka

FOTO: Starsport

PEŠIĆ PRED VELIKU BRITANIJU: „Maksimalna koncentracija i pristup moraju biti prisutni 40 minuta!“

Objavljeno: 26.02.23 u 13:15

Odlučujući duel!

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra od 20 časova igra poslednju utakmicu kvalifikacija za Mundobasket. U Beograd dolazi Velika Britanija, a pobedom Orlovi bi osigurali plasman na Svetsko prvenstvo.

U odnosu na susret sa Grčkom biće promena u sastavu. Nemanja Dangubić, Nikola Milutinov i Dejan Davidovac vratili su se klupskim obavezama, dok je Stefan Jović neizvestan zbog povrede.

Sa druge strane reprezentaciji će se priključiti Marko Gudurić zajedno sa igračima Crvene zvezde Meridianbet (Luka Mitrović, Ognjen Dobrić i Filip Petrušev) i Partizana Mozzart Bet (Aleksa Avramović i Uroš Trifunović).

Pred odlučujući susret govorio je selektor, Svetislav Pešić.

Došao je kraj kvalifikacija koje traju veoma dugo i po prvi put su u ovom formatu. Sada sve staje u jednu utakmicu u kojoj tražimo pobedu i potvrdu truda koji je uložilo više od 40 igrača za godinu i po dana. Prvu meč loptu u Atini nažalost nismo iskoristili, sada je u ponedeljak pred nama nova šansa koju smo zaslužili. Važno je da ovih šest igrača što su se priključili nakon obaveza u Evroligi što je bolje uključimo u sistem igre. Dobra stvar je što su oni već igrali u ovim kvalifikacijama i poznaju principe koje pripremamo. – istakao je iskusni stručnjak.

Svetislav Pesic Reprezentacija trening KSS, Kosarkaski Savez Srbije Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Potom je govorio o sutrašnjem protivniku, te pozvao navijače da podrže momke.

Velika Britanija će biti rasterećena i spremna da iskoristi svaku šansu koja im se ukaže. Zbog toga, zbog uloga koji je na stolu, maksimalna koncentracija i maksimalan pristup tokom svih 40 minuta moraju biti prisutni. Nadamo se da će i publika prepoznati da nam je podrška potrebna i da će doći da pozdravi ne samo 12 igrača koji će biti u sastavu, već sve igrače koji su dali svoj doprinos reprezentaciji Srbije u ovim kvalifikacijama. – zaključio je Pešić.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter