0
Košarka

FOTO: Printscreen/YouTube

HRVATI U DUBOKOM AMBISU: Čekaju ih dodatne kvalfikacije za Evrobasket!

Objavljeno: 26.02.23 u 19:25

Problemi su sve veći iz godine u godinu

Svedoci smo kako kroz vreme hrvatska košarka pada na margine evropske košarke, a govorimo o selekciji koja je nekada bila vicešampion Olimpijskih igara.

Ovoga puta usled specifičnog sistema bili su prinuđeni da igraju pretkvalifikacije za Evrobasket, koje nisu završili uspešno.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Hrvati su morali da osvoje prvo mesto u Grupi E iz koje će na kraju dalje otići selekcija Poljske, koja je danas bila bolje od Švajcarske 80:70 i zbog toga će morati u dodatne kvalifkacije za Evropsko prvenstvo.

Naime, sve ekipe koje su plasirane između druge i četvrte pozicije u grupi idu u novi krug pretkvalifikacija, gde će im se priključiti oni timovi koji su već otpali u prvom krugu.

To će reći da će od njih ukupno 12, samo četiri otići u kvalifikacije, pa postoji ozbiljna bojazan da Hrvati preskoče čak i kvalifikacije za Evrobasket, a da ne govorimo o kontinentalnoj smotri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter