0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

FRANCUZ OTVORIO DUŠU: ‘Zbog Jasikevičijusa su me svi zamrzeli, izmišljao je stvari! Laso se za poraze ‘vadio’ preko mojih izlazaka!’

Objavljeno: 26.02.23 u 18:57

Iskusni as nije uspeo da pronađe ‘zajednički jezik’ sa trenerima u Španiji!

Istakunti reprezentativac Francuske i član ruskog Zenita iz Sankt Peterburga, Tomas Ertel,
govorio je u intervjuu za francuski „Ouest France“ o lošim odnosima sa trenerima za vreme
boravka u Barseloni i Real Madridu.

Reč je o Šarunasu Jasikevičijusu i Pablu Lasu za koje nije imao mnogo lepih reči.

-Proveo sam četiri godine u Barseloni i prve dve sezone su prošle veoma dobro, nismo imali uvek očekivane rezultate, ali nije bila moja krivica. Imao sam dobre dve sezone. U trećoj sam se povredio i tada je klub doveo Šarunasa Jasikevičijusa. On me od početka nije želeo u timu. Počeo je da izmišlja stvari, kako sam ja bio jedini problem u timu. Od početka me je zeznuo jer me nije želeo u ekipi, a onda se klub potpuno promenio prema meni. Pre nego što je Šaras došao, svi su me voleli, treneri i navijači. Navijači su mi čak nekoliko puta kada sam dobro odigrao, pevali Marseljezu u dvorani. Nažalost, sve se to promenilo bez ikakvog objašnjenja, tako da niko nije znao kroz šta sam ja svakodnevno prolazio.

On je objasnio i situaciju sa Pablom Lasom u Real Madridu.

-Dok nisam otišao u diskoteku u Atini, išlo je jako dobro. Nije bilo problema. Ali kada se to dogodilo, Pablo Laso je počeo da izmišlja stvari. Nakon toga je krivac veoma brzo pronađen, iskoristio me je kao žrtveno jagnje. Nizali smo neke poraze i Pablo Laso nije znao kako da se izvuče iz toga. Umesto da priča o sebi i porazima, on je to svalio na mene. Ne mislim da sam prvi ni poslednji koji voli da izađe. Okej, pretpostavljam da sam pogrešio. Ali u početku nije bilo nikakvih problema, išlo je veoma dobro. Čak je bilo planirano da i sledeće sezone ostanem u Real Madridu. Da nisam izašao te noći, i danas bih bio u Madridu – poručio je Francuz i nastavio:

-U Barseloni je bilo nepravedno, trener me nije želeo od početka, svaki dan je činio da se osećam loše, sve dok nisam napustio klub. U Madridu sam napravio grešku, jesam, ali mislim da nije trebalo da dobijem taj tretman. Naročito što nisam bio jedini koji noću izlazi, bilo je tu dosta umešanih. Ali ja sam bio jedini igrač uz Treja Tompkinsa koji je kažnjen.

 

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter