0
Niže lige

FOTO: MerkurXtip

Xtip Stream Emisija – Sandra otkriva mistične tajne sporta! (VIDEO)

Objavljeno: 25.02.23 u 10:00

U današnje vreme medija malo je onih zapravo objektivnih, posebno kada se radi o sportu jer se svi trude da prikažu najbolje moguće stanje, a malo ko se bavi analitikom i ukazivanjem na potencijalne probleme kojih, složićemo se, ima kao i svuda. Savršeno formirani mehur od sapunice jednom mora da pukne, a svi se plaše da će tada na videlo izaći najveće tajne sporta kod nas. Najviše se u najjačim krugovima priča o fudbalu, jasno je i zašto – sve u skladu sa popularnošću i finansijskom podrškom.

Fudbal je uvek zanimljiva tema, a sada imamo priliku da veliki deo ove magične igre upoznamo i sagledamo iz drugog ugla, pritom upoznajući karijere svih sagovornika.

Sredinom oktobra prošle godine, na YouTube kanalu MerkurXtip-a krenula je sa emitovanjem „Xtip Stream Emisija“ koju veoma dobro vodi novinarka Aleksandra Dimić, a teme su fudbalski orijentisane, barem za sada. Emituje se svakog četvrtka od 19 časova, a gosti su osvedočeni profesionalci, većinom bivši igrači, a sada treneri bogatog iskustva koje su sticali širom planete, a sada ga prenose našim talentima svih uzrasnih kategorija. Priča se o svakodnevici, problemima i izazovima s kojima se suočavaju klubovi, treneri i igrači, pa je za kratko vreme ova Emisija dotakla veliku popularnost.

Do sada je kroz studio prošlo 15 sagovornika, svaki je stručan na svoj način, a pomenućemo samo neka od velikih imena naše igre na „zelenom tepihu“. Na premijeri gost je bio Borivoje Filipović, nekada veoma dobar igrač, a sada trener u čuvenoj omladinskoj školi FK Vojvodina. Pričao je Filipović o načinu na koji uz njega stasavaju najmlađi fudbaleri i kako ih oblikuje u svim životnim sferama, ali i o problemima s kojima se suočavaju škole fudbala.

Čuveni Andrija Kaluđerović, najbolji strelac naše lige u nekoliko navrata, predstavio je svoju uspešnu karijeru na svim svetskim meridijanima, ali pomenuo i onu drugu stranu medalje igranja u inostranstvu. Jedna od najzanimljivijih epizoda bila je ona u kojoj je gostovao Kuzman Babeu, nekada igrač Obilića koji je otvorenih karata pričao o toj šampionskoj sezoni, po njemu jednom od najboljih klubova ikada kod nas i u nekoliko rečenica demistifikovao sve nepoznato oko te, po mnogima, sporne titule.

Da ne bismo previše otkrili, ispisaćemo samo imena onih koji su ostavili svoj pečat u „Emisiji sa Sandrom“, a to su pored već pomenutih: Goran Mance, Dragan Ilić, Luis Ibanjes, Zvonko Živković, Zoran Vasiljević, Milan Bojović, Petar Puača, Darko Tešović, Milovan Rajevac, Fabio Silva, Nemanja Laki-Pešić, a u najaktuelnijoj epizodi broj 15 gostovao je Zdenko Muf.

Složićete se da je ovo sjajna lista fudbalskih velikana koji su pričali o raznim temama, svojim karijerama, ali i o aktuelnostima iz našeg fudbala. Mi smo sa uživanjem pogledali sve epizode do sada, pa vam ih toplo preporučujemo jer ćete se iznenaditi fudbalskim činjenicama za koje sigurno niste znali. Pratite MerkurXtip YouTube kanal jer će vam sa Sandrom, i svojim ostalim saradnicima, fudbal postati mnogo bliži.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter