0
Domaći fudbal

Romain Thierry Gall (C) celebrates after scoring a goal during the Partizan v Mladost GAT - Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Partizan (JNA) on January 11, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

KRISTIJAN DAL BELO ZA HOTSPORT: „Gol protiv Partizana je veoma važan u mojoj karijeri!“

Objavljeno: 25.02.23 u 12:30

Obeležio meč protiv Partizana.

Pre dve nedelje fudbaleri Mladosti GAT šokirali su fudbalsku javnost u Srbiji kada su sa 4:0 pobedili Partizan u sred Beograda.

Najzaslužniji za tu pobedu bio je brazilski fudbaler, Kristijan dal Belo, koji je kasnije i proglašen za najboljeg fudbalera 21. kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

U razgovoru za HotSport govori kako se osećao kada je postigao gol Partizanu, prisetio se njegovog dolaska u Evropu, otkrio ko mu je idol,…

Romain Thierry Gall (C) celebrates after scoring a goal during the Partizan v Mladost GAT – Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Partizan (JNA) on January 11, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 Kako si se osećao kada si postigao gol protiv Partizana, jednog od dva najveća kluba u Srbiji?

KDB: Bio sam veoma srećan zbog gola i pobede takođe. Bila je to istorijska utakmica, veoma važan gol u mojoj karijeri. Srećan sam što sam pomogao timu.

 Odigrao si nekoliko utakmica u Srbiji. Šta mislis o Mozzart Bet Superligi Srbije sada?

KDB: Liga je veoma dobra, nema favorita. Svaki tim može pobediti bez obzira na poziciju na tabeli.

 Pre dve godine igrao si za Zorju, jedan od najvećih ukrajinskih klubova. Bilo je to prvi put da igraš van Brazila. Kakav je osećaj igrati tako daleko od svoje kuće?

KDB: Da, bio sam u Ukrajini. Bilo je to moje prvo iskustvo u Evropi. Totalno drugačiji stil u odnosu na Brazil. Intenzitet je jači, ali brzo sam se privikao i sviđa mi se ovde. Nadam se da ću provesti još godina u Evropi.

 Ti si iz Brazila. Svi znaju koliko je odličnih igrača došlo iz te države. Imaš li nekog brazilskog idola?

KDB: Volim mnogo brazilskih igrača. Nejmar, Ronaldo, Ronaldinjo i Kaka su za mene najbolji.

Cristian Daniel Dal Bello Facundes (C) celebrates after scoring a goal during the Partizan v Mladost GAT – Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Partizan (JNA) on January 11, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 Nakon utakmice protiv Partizana izabran si za igrača kola u domaćem prvenstvu. Uglavnom, samo igrači iz najvećih klubova dobijaju takve nagrade. Kako si se osećao kada si izabran?

KDB: Veoma sam srećan zato što sam osvojio tu nagradu. Ipak, ne bih mogao to da uradim bez pomoći mojih saigrača. Nadam se da ću moći još više da pomognem timu i tako osvojiti još individualnih nagrada.

 Tvoj tim, Mladost GAT, trenutno ne stoji najbolje na tabeli Mozzart Bet Superlige Srbije. Misliš li da tvoj tim može da se domogne plej-in zone, s obzirom da ste 10 bodova iza Radničkog 1923?

KDB: U fudbalu je sve moguće, uvek verujemo u najbolje. Znamo da je šampionat težak, ali ćemo se svakako boriti da ostvarimo dobre stvari sa ovim klubom.

NAJNOVIJE VESTI IZ SUPERLIGE SRBIJE:

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter