0
ATP

FOTO: Twitter/Screenshot

ALKARAZ IPAK PREJAK ZA LAJOVIĆA: Srbin se borio i uspeo da pripreti – pružio je dostojan otpor!

Objavljeno: 25.02.23 u 09:06

Nije uspeo da napravi senzaciju.

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je od Karlosa Alkaraza u četvrtfinalu turnira u Rio de Žaneiru, koji je inače bio prvi nosilac na ovom turniru. Rezultat je bio 2:0 (6:4, 7:6), a bitno je istaći da je Srbin pružio više nego dostojan otpor drugom reketu sveta.

Lajović je sjajno počeo meč, a u petom gemu, stigao je do dve brejk lopte. Bilo je 15:40, Alkaraz je sačuvao prvu, ali drugu nije uspeo, pa je Dušan poveo sa 2:4.

Ipak, nakon toga je usledio veliki pad u igri, a španski teniser je zaigrao fantastično. On je osvojio 4 uzastopna gema, od čega su dva brejka i tako je uspeo da povede sa 1:0.

Sličan scenario gledali smo u drugom setu. Ovog puta je Lajović, takođe u petom gemu, imao 3 brejk lopte, ali je talentovani Španac uspeo da sačuva svoj servis. Na 5:5, Dušan dolazi do brejka, pa se nalazio na korak od poravnanja rezultata, ali je Alkaraz ponovo bio sjajan kada je to najpotrebnije.

Vratio je Karlos brejk, a u tajbrejku kasnije, uspeo je da slavi sa čak 7:0 i obezbedi plasman u polufinale.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter