0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

ZNA SE KO JE ŠERIF NA BALKANU: Moldavski klub nastavio da izbacuje najveće klubove sa ovih prostora! (VIDEO)

Objavljeno: 24.02.23 u 18:30

Zaista neverovatno.

Mnogo puta u svojoj istoriji Šerif iz Tiraspolja igrao je u kvalifikacijama za evropska takmičenja protiv fudbalskih klubova sa prostora bivše Jugoslavije. Bilo je ispadanja, ali čini se da su od prošle sezone pronašli recept.

Prva ‘žrtva’ bila je Crvena zvezda koju su izbacili u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona u sezoni 2021/22.

Odmah nakon crveno-belih, protivnik u plej-ofu za elitno takmičenje bio im je Dinamo Zagreb. Pogađate? Izbacili su i njih.

Nakon toga igrali su odlično u grupnoj fazi, međutim, usledila je velika rekonstrukcija tima.

Nije ih to poremetilo – nastavili su da izbacuju klubove sa ovih prostora u Evropi.

U prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona ove sezone bolji su bili od Zrinjskog iz Mostara, da bi u drugoj rundi na spisak dodali i slovenački Maribor.

Na posletku, sinoć su nokautirali Partizan u sred Beograda.

Dakle, tri od četiri tima iz velike jugoslovenske četvorke (Crvena zvezda, Partizan, Hajduk Split i Dinamo Zagreb) su izbacili. Sa Hajdukom nisu ni igrali.

Više od pet godina niko sa prostora nekadašnje države nije eliminisao moldavski tim. Poslednji klub iz bivše Jugoslavije koji je izbacio Šerif iz evropskog takmičenja je makedonska Škendija u kvalifikacijama za Ligu šampiona za sezonu 2018/19.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter