0
Niže lige

FOTO: MerkurXtip

Xtip Stream Emisija – Zdenko Muf (VIDEO)

Objavljeno: 24.02.23 u 10:00

Xtip Stream „Emisija“ sa Sandrom pobrala je simpatije sportske javnosti i nastavlja punom parom. Bavimo se fudbalskim temama uz sjajne i dokazane sagovornike u ovom sportu, a različitih pozadina, ciljeva i radnih navika. Navikli smo već na većinsko mišljenje da je mnogo toga lepog na našoj sportskoj i fudbalskoj sceni, ali spremite se da neretko čujete i drugu stranu medalje.

Imali smo tu čast da u našoj 15. epizodi Xtip Stream Emisije ugostimo Zdenka Mufa, nekada fudbalera izuzetno bogate karijere, a sada trenera. Karijera je krenula iz rodne Smederevske Palanke i tadašnje ekipe Mladost Goša (danas Jasenica 1911) i logično, odvela ga je u Beograd gde je nastupao za Radnički i IMT, a zatim je usledila selidba van okvira naše zemlje. Najpre je to bila Grčka gde je dve sezone proveo u Janjini i jednu u Kalamati i za to vreme postigao 61 gol u zvaničnim utakmicama. Bio je kratko u španskom Badahosu, a potom se vratio u grčki Panelefsiniakos. Od 1997. godine, naredne četiri je proveo u Meksiku, igrajući za Estudijantes Tekos, zatim za Klub Leon i ponovo u Tekosu jednu sezonu. Igračku karijeru završio je u sezoni 2002/03, u grčkoj Janjini.

U veoma interesantnoj i sadržajnoj priči čućete mnogo stvari o karijeri ovog nekada sjajnog napadača. Od početka do kraja karijere, igranje u Grčkoj i jednoj tako egzotičnoj zemlji kakva je Meksiko gde je ostavio veliki trag.

Veliko prijateljstvo veže Mufa i Milojevića i u priči je puno toga o njihovoj saradnji u inostranstvu. Poslušajte kako je naveo gazdu kluba u Meksiku da napravi specijalnu garnituru dresova, zašto je Muf „čuvao“ Emilija Butragenja, ali još mnogo toga o karijeri ovog sjajnog fudbalera koji je možda mogao i više, ali su neke druge stvari uticale na njegov put.

Budite uz nas, pratite naš YouTube kanal i očekujte još puno sjajnih gostiju u Xtip Emisiji sa Sandrom.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter