0
Košarka

FOTO: FIBA

SRBIJA ISPUSTILA PRVU ŠANSU ZA PLASMAN NA SP: Maestrealni Milutinov nedovoljan za trijumf, Grci bolji posle produžetka!

Objavljeno: 24.02.23 u 20:14

Sigurno da biti lako u nastavku.

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Grčke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo rezultatom 97:92, pa će na kartu za Mundobasket, čekati meč sa Velikom Britanijom, koji je na programu u ponedeljak. Nakon nešto sporijeg početka meča, Orlovi su uspeli da steknu prednost, koju su održavali gotovo kroz čitav meč.

Trojka Grka u poslednjoj sekundi treće deonice, probudila je domaći tim, koji je u poslednjoj deonici došao i do vođstva. U neizvesnoj završnici, Srbija je imala i napad za pobedu, ali je trojku promašio Ognjen Jaramaz. 

U produžetku, Srbija je na startu do poena dolazila samo sa linije penala, dok je Rogavopulos na drugoj strani pogodio 3 trojke.

Najefikasniji u pobedničkom timu, bio je Rogavopulos sa 28 poena, dok je Moraitis postigao 23. Na drugoj strani, sjajan je bio Milutinov koji je uz 24 koša uhvatio i 9 skokova.

PRVO POLUVREME:

Zbog obaveza u svojim klubovima, Srbija je morala da izađe u kombinovanom sastavu, dok je jedini evroligaški igrač u timu Ognjen Jaramaz. Meč je počeo neefikasno, a prvi poen postigao je Radanov koji je iskoristio jedno od 3 slobodna bacanja.

FOTO: FIBA

Tek nakon 4 minuta, prve poene postiže i Grčka, za 3:1. Usledila je bolja igra Srbije, koš Milutinova, a pogodak Jovića i trojka Jeremića dovela je našu selekciju do prednosti od 6:11. Čuva Srbija prednost, za šta se pobrnio Dangubić, a zatim i Milutinov u završnici prve deonice, pa je nakon 10 minuta bilo 8:15.

Na startu drugog perioda, zaigrala je i Grčka bolje, pa se serijom 8:2 vratila u meč. Ipak, tajmaut selektora Pešića, očigledno je razmrdao Srbiju, koja odgovara serijom od 7:0, za 22:30. Simanić je pogodio trojku tada, a Radanov je u kontranapadu sjajno završio, produživši korak.

Posle trojke Grčke i realizovanog slobodnog bacanja, Srbija je imala odgovor i to sjajan. Stefan Jović je nakon pika sjajno proigrao Milutinova za lake poene i 26:32. U narednom napadu, Jović je probio za nove poene, a nakon toga je ponovo sjajno asistirao Milutinovu.

Boriša Simanić je pogodio trojku na isteku prve četvrtine, pa je rezultat nakon 20 minuta bio je 30:39 u korist naše selekcije.

DRUGO POLUVREME:

Na samom startu drugog poluvremena, Srbija je uspela i da uveća prednost. Nakon što je Milutinov pronašao Davidovca ispod koša, na drugoj strani uzvratio je Kalaitzakis trojkom. Vezali su Grci dve trojek u dva napada, ali je na drugu odgovor imao Jeremić za 41:53.

Marko Jagodić Kuridža zatim pravi nesportski faul, a Grci posle nove trojke dolaze do 46:54. Srbija je na sve to imala odgovor, pa je mini serijom vratila dvocifrenu prednost. Ipak, u finišu četvrtine, koš sa gotovo čitavog terena postiže Muratos i smanjuje na 55:62.

Nestvaran pogodak Grčke, probudio je domaće košarkaše, koji uspevaju da se vrate u meč. Nekoliko naših loših rešenja u napadu, dovelo je Grke do 61:65, u 34. minutu meča.

FOTO: FIBA

Naša selekcija i dalje nije uspela da se konsoliduje, Grci nastavljaju da poentiraju, a deluje da se naša igra potpuno ugasila sa nedostatkom Stefana Jovića koji se povredio.

Gečka stiže i do vođstva, prvi put posle prve četvrtine, pa vode sa 71:68, a Svetislav Pešić traži novi tajmaut. Nakon njega, Jaramaz je postigao trojku preko ruke, dok su Grci uzvratili prodorom po desnoj strani. Novo izjednačenje doneo je Milutinov pa je na semaforu 73:73 na oko 2 i po minuta do kraja.

Igralo se koš za koš u završnici, a na trojku Davidovca, odgovorili su Grci istom merom, pa je na manje od minut do kraja bilo 78:78. Fantastični Milutinov pogađa u poslednjoj sekundi našeg napada, za 78:80. Grci su uzvratili za 80:80, a poslednji napad Srbija nije iskoristila, pa je meč otišao u produžetke.

PRODUŽETAK:

Produžetak je počeo napadom Srbije i slobodnim bacanjima Milutinova, od kojih je realizovao jedno. Posle nekog vremena bez poena, domaći pogađaju trojku, a zatim je Davidovac iznudio dva slobodna bacanja.

Srbija ne uspeva da iskoristi svoje napade, a na drugoj strani fantastični Rogavopulos pogađa 3 trojke i praktično donosi pobedu Grčkoj. Pogodio je Davidovac trojku na oko 7 sekundi do kraja, pa je Srbija brzo pravila prekršaj, ali se ispostavilo da je u pitanju nesportski faul.

Samim tim, Grci su uspeli da iskoriste slobodna bacanja i slave sa 97:92.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter