0
Košarka

FOTO: FIBA

(POLUVREME) SRBIJA SVE BLIŽA PLASMANU NA MUNDOBASKET: Orlovi vode u Grčkoj, Jović i Milutinov – fantastičan duo!

Objavljeno: 24.02.23 u 18:44

Sigurno da biti lako u nastavku.

Košarkaška reprezentacija Srbije trenutno igra utakmicu protiv Grčke, u okviru kvalifikacija za predstojeće Svetsko prvenstvo u košarci. Rezultat nakon prvih 20 minuta je 30:39 u korist naše selekcije, a u slučaju da sve ovako i ostane, Orlovi će obezbediti plasman na Mundobasket, dok je Grčka to učinila ranije.

Najefikasniji u našem timu je Nikola Milutinov sa 8 poena i 6 skokova, dok je Radanov dodao 7. Treba napomenuti i Stefana Jovića koji je uz 5 koševa zabeležio i 6 asistencija.

Zbog obaveza u svojim klubovima, Srbija je morala da izađe u kombinovanom sastavu, dok je jedini evroligaški igrač u timu Ognjen Jaramaz. Meč je počeo neefikasno, a prvi poen postigao je Radanov koji je iskoristio jedno od 3 slobodna bacanja.

FOTO: FIBA

Tek nakon 4 minuta, prve poene postiže i Grčka, za 3:1. Usledila je bolja igra Srbije, koš Milutinova, a pogodak Jovića i trojka Jeremića dovela je našu selekciju do prednosti od 6:11. Čuva Srbija prednost, za šta se pobrnio Dangubić, a zatim i Milutinov u završnici prve deonice, pa je nakon 10 minuta bilo 8:15.

Na startu drugog perioda, zaigrala je i Grčka bolje, pa se serijom 8:2 vratila u meč. Ipak, tajmaut selektora Pešića, očigledno je razmrdao Srbiju, koja odgovara serijom od 7:0, za 22:30. Simanić je pogodio trojku tada, a Radanov je u kontranapadu sjajno završio, produživši korak.

Posle trojke Grčke i realizovanog slobodnog bacanja, Srbija je imala odgovor i to sjajan. Stefan Jović je nakon pika sjajno proigrao Milutinova za lake poene i 26:32. U narednom napadu, Jović je probio za nove poene, a nakon toga je ponovo sjajno asistirao Milutinovu.

Boriša Simanić je pogodio trojku na isteku prve četvrtine, pa je rezultat nakon 20 minuta bio je 30:39 u korist naše selekcije.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter