0
Košarka

head coach Pablo Laso Euroleague Final4 semi final, Barcelona - Real Madrid, May, 19. 2022. Belgrade Serbia. 19.5.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PABLO LASO SE PRISETIO DOLASKA KAMPACA: „On je najjasniji primer šta znači kada tim odluči da rizikuje!“

Objavljeno: 23.02.23 u 18:45

Zanimljivo viđenje.

Pablo Laso napustio je klupu Real Madrida posle 11 godina, nakon što je doživeo srčani udaru u finišu prošle sezone.

Za sada nema novi posao i neće žuriti sa odabirom – kaže da mu je projekat važan.

Ne želim da žurim. To je odluka koja nije laka. Promena posla nije laka, ne samo kao trener. I, u mom slučaju, imao sam sreću da provedem jedanaest godina u istom timu. Dakle, nema sumnje da je ono što bih želeo da bude kako treba. Ono što bih voleo je da uvek budem u istom timu jer to znači da te cene. Imao sam sreću da su me tamo gde sam bio mnogo cenili i mnogo su me trpeli. Nije lako trpeti trenera, imamo svoje stvari. Zato razmišljam o važnosti projekta. – rekao je španski trener.

Sviđa mu se način na koji je Baskonija ove sezone dovela svoja pojačanja.

head coach Pablo Laso Euroleague Final4 semi final, Barcelona – Real Madrid, May, 19. 2022. Belgrade Serbia.
19.5.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Da li je Baskonija uvek bila u pravu kada je dovodila pojačanja? Ne. Dođavola, ali Baskonija se mnogo kockala, spremna je bila da rizikuje. Postoje i drugi timovi koji manje rizikuju u odnosu na Baskoniju, to su obično najveći klubovi koji sačekaju da vide kako će se igrač snaći u nekoj drugoj sredini pa će onda pokušati da ga dovedu. – jasan je nekadašnji trener Reala.

Prisetio se sličnog primera dok je on bio trener madridskog kluba, dovođenje Fakunda Kampaca.

Niko nije znao da ćemo dovesti Kampaca, niko nije ni pomišljao o njemu. On je najjasniji primer šta znači kada tim odluči ponekad da rizikuje i dovede nepoznatog igrača koji potom donese mnogo toga. Setite se samo primera sa Entonijem Rendolfom ili Trejom Tompkinsom, da li se neko seća njihovih prethodnih timova. – zaključio je Laso.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter