0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

MINIMALNA PREDNOST FENERA NA POLUVREMENU: Madar čuva Partizan, Motli bolji od Lesora! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 23.02.23 u 21:53

Neizvesna borba u Beogradu!

U okviru 25. kola najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja na Starom kontinentu Partizan je  u Štark Areni dočekao ekipu Fenerbahčea. Utakmica u srpskoj prestonici počela je uterminu od 21 čas, a ulaznice za meč su rasprodate još tokom prethodne sedmice.

Posle 20 minuta borbe rezultat je 46:47 u korist gostujućeg sastava.

FOTO: STARSPORT

Utakmica u Areni počela je sa dva promašena slobodna bacanja Nika Kaletesa. Iskusni grčki reprezentativac ove sezone jako loše izdvodi popularne ‘penale’.

Usledila su dva loša napada na obe strane, a potom je Jam Madar pogodio za dva poena i ‘zapalio’ atmosferu u dvorani. Već u narednom napadu Izraelac je proigrao Matijasa Lesora koji je povisio na 4:0.

Prve poene za goste ubacio je upravo Kalates, koji je trojkom u poznoj fazi napada ublažio vođstvo domaćina.

Sjajna rola za Madara na startu namučila je goste iz Istanbula. Mladi organizator igre je trojkom uneo dodatnu energiju i samopoudanje u redove svog tima.

Posle 2+1 Janisa Papapetrua crno-beli su se odvojili na tada najvećih 12:5.

Džonatan Motli je nosio Fener u uvodnim minutima meča. Snažni centar je sa šest vezanih poena održvao priključak.

Pri rezultatu 16:13 usledilo je nekoliko nekontrolisanih akcija na obe strane. Seriju loše organizanovih napada prekinuo je Motli. Centar turske ekipe je dobio još jedan duel sa Lesorom i izborio je dva slobodna bacanja koja je kasnije realizovao.

Motli je ponovo pogodio za dva poena i po prvi put doveo goste u vođstvo (17:16).

Pogotkom za tri poena u lošim momentima za Partizan Dante Eksum je vratio crno-bele u prednost. Dodatnu energiju unosio je Amerikanac u završnici prvog kvartala, a Karsen Edvards ga je faulom poslao na liniju za slobodna bacanja. Eksum je ostvario polovičan učinak.

Prva četvrtina završena je rezultatom 22:22.

Drugi kvartal počeo je trojkama obe ekipe. Najpre je Smailagić upisao prve poene, da bi Gudurić odmah uzvratio istom merom.

Najdžel Hejs-Dejvis je pogodio drugi šut za tri poena, a već u sledećem napadu Pjer je povisio na maksimalnih 25:30 za goste. Bila je to sjajna asistencija reprezentativca Srbije, Marka Gudurića.

Upravo je bivši as Crvene zvezde trojkom odveo Fener na 25:33.

Niz bezidejnih napada Partizana pogotkom za dva poena prekinuo je Kevin Panter. Kapiten crno-belih se tada ujedno i upisao u strelce.

Rastrčao se i Edvards po terenu, pa je nakon prodora poentirao za dvocifrenu prednost gostujućeg sastava (27:37).

Jam Madar je čuvao tim iz Humske u igri. Mladi Izraelac je poenima sa distance podigao publiku na noge, da bi već posle 30 sekundi pogodio nakon prodora uz faul. Organizator igre crno-belih je realizovao i dodatno bacanje.

Na drugoj strani zaista je dominirao Marko Gudurić. Bek se našao u neugodnoj situacije nakon fantastične odbrane Madara, ali uspeo je da prenese loptu, fintom izbaci iz igre dva čuvara i pogodi za dva uz prekršaj. Gudurić je potom bio precizan sa linije slobodnih bacanja.

Posle poena Zeka Ledeja Partizan je prišao na 37:42, a Dimitris Itudis je reagovao tajm-autom.

Raspucao se Panter i trojkom vratio domaće na samo -2. Potom je Lesor napravio nepotreban faul i omogućio Motliju da sa linije penala poboljša svoj poenterski učinak. Polovičan učinak zabeležio je centar Fenera.

Fener je koristio činjenicu da ima ‘male’ faulove na raspolaganju, s obzirom da su tek na 1:50 do kraja poluvemena napravili treći prekršaj. Kevin Panter je iz driblinga pogodio za dva i smanjio na minimalnih 42:43.

Fenerbahče je na poluvreme otišao sa jednim poenom prednosti 46:47.

Najefikasniji igrač u redovima domaćeg sastava bio je Jam Madar sa 15 postignutih poena.

U ekipi Fenerbahčea istakli su se Džonatan Motli sa 13 i Marko Gudurić sa devet ubačenih poena.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter