0
Košarka

Facundo Campazzo during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Cedevita Olimpija at Aleksandar Nikolic Hall on January 23, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

KAMPACO GOVORIO ARGENTINCIMA O ZVEZDI: „Došao sam tamo zbog Vildoze, veoma sam srećan“

Objavljeno: 23.02.23 u 14:33

On je zajedno sa reprezentacijom

Kao što je ranije bilo najavljeno, Fakundo Kampaco se priključio nacionalnom timu Argentine sa kojim će pokušati da obezbedi plasman na Mundobasket.

Ukoliko „gaučosi“ ostvare makar jernu pobedu ili protiv Kanade večeras ili protiv Dominikanske Republike u nedelju otićiće na Svetsko prvenstvo koje se održava u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

VESTI O ZVEZDI:

U razgovoru za lokalne medije Kampaco je najavio duel sa Kanadom.

To je najvažnija utakmica jer nas vodi direktno na Svetsko prvenstvo, ako pobedimo, plasiraćemo se, a ako izgubimo ne zavisimo od nas. To je tim koji može da se takmiči, oni imaju 10-0 i oni su već izborili plasman. Pripremamo se na najbolji način da bismo mogli da dođemo do pobede

– Kad god je to moguće, mimo Evrolige ili NBA, želimo da budemo ovde zbog osećaja pripadnosti i hemije. Ovde je raspoloženje drugačije, bilo nam je sjajno i radili smo neverovatno, postoji dobra dinamika – rekao je Kampaco.

Osvrnuo se Argentinac i na njegov prelazak u redove Crvene zvezde.

Navijači viču ‘Argentina, Argentina’ zbog nas. Taj zbog koga je to počelo je bio Luka (Vildoza) jer igrao je veoma dobro, on je na ogromnom nivou i pomaže timu da pobedi. Kasnije sam došao i ja da doprinesem klubu i veoma sam srećan tamo.

– Sama moja karijera protiče u tome da budem kao đak, student i da pokušavam da naučim što više. Uvek pokušavam da ostavim sav ego po strani i uložim energiju u učenje i obuku. Bio sam do oktobra i novembra u Dalasu, iako sam znao da nije zagarantovano, ali mislim da je odluka da rizikujem bila ispravna i jako mi se dopao izazov. Bio je tamo Luka Dončić i već sam igrao sa njim, pokušavao sam da učim od svih, lično sam se brzo prilagodio promenama, voleo bih da sam imao više prilika, ali moramo da nastavimo i uvek tražimo više šansi – objašnjava Kampaco.

44
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter