2
Domaći fudbal

Milos Vazura (L) and head coach Gordan Petric FK Partizan pocetak prolecnih priprema za - Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Teleoptik on December 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PARTIZAN SE OGLASIO POVODOM DERBIJA: „Zvezda je samoinicijativno promenila termin, igrarije idu na štetu srpskog fudbala!“

Objavljeno: 22.02.23 u 11:53

I dalje čekamo pravi termin.

Pred novi večiti derbi u fudbalu, nastale su i nove varnice povodom samog termina odigravanja meča. Direktor takmičenja odredio je da se meč igra 2. marta, ali je Crvena zvezda ipak objavila da ćemo utakmicu gledati dan ranije, zbog čega se Partizan oglasio saopštenjem.

Generalni direktor crno-belih, Miloš Vazura potpisao je saopštenje koje je prosleđeno zajednici klubova Superlige Srbije i Prve lige Srbije, kao i direktoru takmičenja u kome se navodi da „ovakve igrarije Crvene zvezde“ mogu samo da štete srpskom fudbalu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Poštovani,

Fudbalski klub “Partizan” Vam se još jednom obraća povodom termina odigravanja utakmice 24. Kola Mozzart Bet Super lige Srbije između FK “Crvena zvezda” i FK “Partizan”, a koji je dogovoren saglasnošću svih strana učesnika za četvrtak 2. mart, sa početkom od 18.00 časova.

Fudbalski klub Partizan je kao što Vam je već poznato iz dopisa od 17.02.2023. iz sredstava javnog informisanja saznao da je FK “Crvena zvezda” naknadno samoinicijativno zakazala utakmicu za sredu 1. mart sa početkom od 19.00 časova, a u suprotnosti sa Vašom odlukom od 14.02. kao organa koji je jedini nadležan za određivanje termina utakmica Superlige Srbije.

Ovim putem FK Partizan još jednom izražava svoje neslaganje sa svojevoljnim pomeranjem termina odigravanja pomenute utakmice od strane drugog kluba na bilo koji drugi datum do onoga koji je zvanično određen i objavljen od strane Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije dana 14.02.

Igrarije sa određivanjem termina odigravanja svetkovine srpskog fudbala u trenutku kada je FK Partizan jedini predstavnik srpskog fudbala u evropskim takmičenjima i kao takav se bori za što bolji status svih srpskih klubova koji će učestvovati u UEFA takmičenjima u sezoni 2024/25 idu isključivo na štetu srpskog fudbala.

Smatramo da je naknadna promena objavljenog termina pomenute utakmice, sa kojim su se saglasili svi akteri, a kakva uverenja imamo od strane Zajednice, nemoguća i suprotna propisima, te blago rečeno štetna za ozbiljnost i regularnost takmičenja Mozzart bet Superlige, a čemu svi mi učesnici težimo. Eventualno pomeranje navedene utakmice 24. Kola sa već određenog termina 1.marta bi uslovilo dalja pomeranja termina utakmica narednih kola, a sa čim FK Partizan nije I ne može biti saglasan – napisali su crno-beli.

2
1

2 Komentara

  1. Prosto
    Više odmarte i to je ok…..ali
    Biće kako bude a onda nemate alibi…..
    Ja da se pitam a ne pitam se…..dao BiH vam pobedu da se malo saberete,težak ste krš od tima

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter