1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

MORBIDNO I BEZ IKAKVOG OPRAVDANJA: Navijači PAOK-a spalili dres pokojnog srpskog reprezentativca! (FOTO)

Objavljeno: 22.02.23 u 19:20

Jezive scene na utakmici u Solunu!

U okviru 23. kola grčke Superlige sastali su se fudbaleri PAOK-a i AEK-a. Utakmica odigrana na stadionu ‘Tumba‘ u Solunu pala je u drugi plan zbog morbidnih poteza navijača domaćeg tima.

Naime, navijači PAOK-a na tribinama su se pohvalili ‘oduzetim trofejima’ od rivala (zastavama, duksevima, šalovima i dresovima) koje su kasnije spalili.

Među brojnim stvarima našao se i dres pokojnog srpskog košarkaša Stevana Jelovca, koji nas je prerano napustio 5. decembra 2021. godine od posledica moždanog udara. Njegov dres sa brojem 13 je kasnije spaljen.

Povodom toga oglasio se AEK, koji sa punim pravom smatra da je takav gest pristalica crno-belih nedopustiv.

FOTO: Twitter screenshot

-Naš grb je naša duša. Spaljivanje svetih stvari je na ovaj ili onaj način sramota za svakoga ko to pokuša i taj nema veze sa sportskom kulturom. Ovaj sramotni čin usmeren je protiv tradicije, dresa vrednosti i ideala vizantijskog A.E.K. Krađa i paljenje (prema žalbama naših navijača) dresa našeg preminulog sportiste, našeg pokojnog brata Stevana, međutim, prelazi sve granice i ne možemo a da ne iskažemo bes i ogorčenje. Sigurni smo da se i PAOK ne slaže sa takvom praksom, koja nije u skladu sa istorijom kluba – stoji u saopštenju navijača tima iz Atine, prenosi „B92“.

2
2

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter