1
Domaći fudbal

Zoran Bata Mirkovic (L) and Slavisa Jokanovic sahrana Sinisa Mihajlovic on December 19, 2022 in Roma, Italy. (Photo by Vincenzo Bellini /Starsport.rs ©)

ZORAN BATA MIRKOVIĆ O KANIDATURI DŽAJIĆA I VIDIĆA: „Ja njih dvojicu vidim zajedno u timu a ne jedan protiv drugog“! (FOTO)

Objavljeno: 21.02.23 u 10:20

Nekadašnji trener Partizana prokomentarisao je predstojeće izbore za predsednika FSS-e

Poznati fudbalski trener, Zoran Mirković, smatra da Dragan Džajić i Nemanja Vidić mogu zajedno da funkcionisu u okviru Fudbalskog saveza Srbije.

Džajić je jedno od najvećih fudbalskih imena na ovim prostorima. Ali, ja se i dalje nadam da Nemanja neće imati protivkandidata. Na kraju krajeva, Vidić je njegovo dete. To bi bio kao protivprirodni blud da vidim jednog protiv drugog! Ja njih vidim zajedno u timu! Ne vidim ih podeljene. Ili opet mora po onom starom lošem srpskom: Daj da se brobrojimo, daj da se razdelimo, ko će za koga – rekao je Mirković za „Sportski žurnal“ i dodao:

Stekao sam stekao utisak da se dižu kuka i motika samo da ne bi Vidić bio. Kad čujem takve stvari, moram da pitam: Hajde da čujemo zbog čega Nemanja Vidić ne bi bio? Je l’ čovek čestit? Je l ima karakter, fascinantno ime i prezime?! Mi na njegovoj poziciji nismo imali boljeg nikada. Pričamo o fudbalskoj karijeri. Ima izuzetnu reputaciju, ne samo u Engleskoj, nego u celoj Evropi. Da li je moguće da kao narod ne možemo to da prepoznamo?

Mirković se slaže da u FSS-e nije sve bajno i sjajno, kako bi trebalo da bude.

Bio sam akter svih stvari unazad deset godina i kao igrač i kao funkcioner i kao trener i ne mogu da se složim da je sve sjajno i bajno. Na kraju krajeva, pre četiri godine izašao sam iz našeg fudbala kao trener Partizana jer sam u toj godini doživeo svakakva „burgijanja i silovanja“ sa svih strana, od smešnih i sumnjivih utakmica, preko nekih sudija, samozvanih veličanstvenih ili kaznenih ekspedicija, koji su ti se smejali u lice i izrugivali. To su stvari koje pamtim. Ja sam ostao u tom danu, verujte mi – zaključio je popularni „Bata„.

 

 

 

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

4
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter