0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

VASA JURI PRESTIŽNO PRIZNANJE: Srbin u konkurenciji za nagradu „Alfonso Ford“ drugu godinu u nizu!

Objavljeno: 21.02.23 u 18:50

Ovim bi dodatno potvrdio svoju dominaciju

Kao što svi znamo Vasilije Micić je prošle godine potpuno zasluženo pokupio nagradu „Alfonso Ford“ za najboljeg strelca Evrolige.

Ipak, Srbin će imat veliku konkurenciju u vud Dvejna Bejkona, Saše Vezenkova, Majka Džejmsa, Vila Kaljburna, pa čak Lorenca Brauna i Vejna Boldvina.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Bejkon ove sezone za Panatinaikos beleži 18.7 poena po meču, za njim je odmah neverovatni Saša Vezenkov iz Olimpijakosa sa 18.4 poena, Monakov Majk Džejms sa 17.3, Vil Klajburn iz Anadolu Efesa sa 17.1, Micić je na petoj poziciji sa 16.8 poena dok su iza njega bivši igrač Crvene zvezde a sada Makabija Lorenco Braun koji postiže 16.6 poena po meču isto koliko ima i njegov saigrač Vejd Boldvin.

U sezoni 2021/22 Micić je već osvojio ovu nagradu kada je bio proglašen za MVP regularnog dela sezone, a pored toga je pokupio i nagradu za najkorisnijeg igrača fajnal-fora Evrolige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter